12.2 C
Chișinău

Agitație electorală la ONU: Premierul Recean cere sprijin pentru integrarea europeană, în fața unei săli pe jumătate goale

Premierul Dorin Recean a ținut sâmbătă, un discurs la Adunarea Generală a Națiunilor Unite. Cuvântarea a durat 13 minute, iar sala era practic pe jumătate goală. Şeful Cabinetului a declarat că pacea, securitatea, prosperitatea și libera alegere sunt agenda principală a Chișinăului și că, în ciuda războiului de la granița noastră, Moldova rămâne un contributor activ și devotat la securitatea regională.

DORIN RECEAN, prim-ministru

Suntem un partener de încredere pentru vecinii noștri – pentru România, Ucraina și, de asemenea, pentru Uniunea Europeană.

Pacea nu este doar scopul nostru, este datoria, responsabilitatea noastră principală.

În discursul său de la tribuna Adunării Generale a ONU, Dorin Recean a vorbit și despre dorința de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană și că autoritățile de la Chișinău se pregătesc intens pentru integrare în UE până în 2030. Deși Adunarea Generală a ONU este o platformă globală, nu regională. ONU include în prezent 193 de țări, marea majoritate dintre care sunt puțin interesate de intenția Moldovei de a adera la Comunitatea celor 27 de state.

La finalul discursului său, Dorin Recean, trecând la limba română, a folosit tribuna Adunării Generale a ONU pentru agitaţie crasă pentru referendumul privind integrarea europeană.

DORIN RECEAN, prim-ministru

Dragi moldoveni de acasă și de pretutindeni! Acum este momentul să ne unim efortul, să fim consolidaţi și să aducem

Moldova acolo unde îi este locul – în marea familie europeană.

Se pare că discursul premierului moldovean nu a stârnit prea mult interes. Cel puțin în acel moment sala era practic goală. Dorin Recean a condus delegația Republicii Moldova în cadrul celei de-a 79-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, care a avut loc la New York în perioada 24-30 septembrie. În afară de acest eveniment, el s-a întâlnit cu reprezentanții diasporei moldovenești din Statele Unite, unde de asemenea a făcut agutaţie pentru referendumul privind integrarea europeană.

Poza lui de la această întâlnire la fel s-a răspândit rapid pe rețelele de socializare. După cum au observat internauţii atenți, aproape jumătate dintre participanții la așa-zisa întâlnire cu diaspora au fost oficiali ai delegației moldovenești. Nu se știe deocamdată cu exactitate câţi bani bugetari au fost cheltuiţi pentru această deplasare a premierului și delegaţiei sale. Dar Sandu și PAS cu siguranță din nou au făcut economii în cadrul campaniei lor electorale pe seama noastră.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE