22.7 C
Chișinău

Victoria Furtună acuză guvernarea de atac asupra Bisericii Ortodoxe: „Vom proteja valorile noastre tradiționale

Guvernarea exercită presiuni asupra Bisericii Ortodoxe din Moldova! Asta crede candidatul independent la președinție Victoria Furtună. Potrivit ei, este imposibil de imaginat că într-un stat european oamenilor li s-a spus brusc că religia lor este greșită și trebuie schimbată. Și că decizia va fi luată la nivel de guvern și că oamenii o vor accepta în tăcere. Furtună consideră că doar la noi „deputații care participă la paradele LGBT sunt cei mai fervenți susținători ai închiderii bisericilor și încearcă să exercite presiune asupra Bisericii Ortodoxe din Moldova”.

VICTORIA FURTUNĂ, candidat independent la președinție

Este un absurd organizat de niște descreierați, posibil doar în Moldova. Sute de cetățeni ai țării noastre merg la biserică și la bucurii și la necazuri. În fiecare sat omul vede în preot o sursă de speranță. Doar la noi în țară, politicienii au devenit experți în religie. Și aceștia sunt politicienii care nu se pot lăuda cu succese în niciun minister pe care l-au condus, dar au devenit experți în religie. Și acești oameni vor să exercite presiuni asupra Bisericii Ortodoxe din Moldova.”

Furtună a adăugat că, după ce va câștiga alegerile prezidențiale, se va pronunța în apărarea valorilor tradiționale ortodoxe.

VICTORIA FURTUNĂ, candidat independent la președinție

Promit să utilizez dreptul președintelui la veto pentru fiecare lege care nu răspunde valorilor ortodoxe. Promit să interzic propaganda LGBT, după exemplul Georgiei. Promit ca familia și munca să devină din nou concepte sacre în Republica Moldova. Promit ca atât timp cât voi fi președinte să nu inițiez și să nu provoc un conflict militar, pentru că sunt credincioasă și îmi iubesc poporul.

Victoria Furtună a negat zvonurile că ar fi prorusă. Ea susține că este un candidat din partea Republicii Moldova care susține valorile ortodoxe ale poporului său.

VICTORIA FURTUNĂ, candidat independent la președinție

Foarte des aud că eu sunt persoană pro-rusă. Eu vreau să vă spun că în spatele oponenților mei stau oameni și organizații serioase.

Este România, UE, F. Rusă, SUA, sunt serviciile de informații străine și consilieri militari. În spatele meu nu există nimic din toate astea. Eu sunt o moldoveancă, în spatele meu este pământul meu, oamenii mei și credința mea, și acestea, spre deosebire de consilierii străini nu mă vor părăsi niciodată.

Furtună spune că nu este un susținător al integrării în UE, dar nu este anti-europeană. Este dispusă la dialog cu orice stat european dacă acest lucru va aduce beneficii Moldovei.

Răspunzând la întrebarea jurnaliştilor despre contingentul rus din stânga Nistrului, candidatul independent a spus că pacificatorii ruşi ajută la menţinerea păcii în regiune. Totodată, Furtună este convinsă că Moldova trebuie să-și mențină neutralitatea.

VICTORIA FURTUNĂ, candidat independent la președinție

Consider că Republica Moldova este o țară independentă, neutră și suverană, atâta timp cât nu facem parte dintr-un bloc militar.

Reprezentanții partidului de guvernământ nu au comentat deocamdată declarațiile Victoriei Furtună.

Amintim că alegerile prezidenţiale și referendumul constituțional republican vor avea loc în 20 octombrie. În buletinele de vot pentru scrutin sunt 11 candidați: Alexandr Stoianoglo, desemnat de Partidul Socialiştilor, Maia Sandu de Partidul Acțiune și Solidaritate, Renato Usatîi de „Partidul Nostru”, Vasile Tarlev de Partidul pentru Viitorul Moldovei, Ion Chicu de Partidul Dezvoltării şi Consolidării Moldovei, Octavian Ţîcu de Blocul Electoral „Împreună” şi candidaţii independenţi Victoria Furtună, Tudor Ulianovschi, Natalia Morari, Irina Vlah şi Andrei Năstase.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE