22.7 C
Chișinău

„Salarii mici și promisiuni neîndeplinite: Ce spun moldovenii despre cei patru ani de mandat ai Maiei Sandu

Oamenii spun că nu mai cred în promisiunile goale ale Maiei Sandu. Mai mult, afirmă ei, în patru ani de mandat, șeful statului a promovat politici care au fost împotriva cetățenilor.
Salariile au fost îngrășate doar pentru cei de la putere, în timp ce oameni de rând au fost lăsați singuri în fața greutăților. Deși președintele a promis în campania electorală o pensie minimă de 3.300 de lei pentru un stagiu de 40 ani de muncă, salariu minim de 10 mii de lei și cel mediu de 25.000 de lei pe lună până în 2030, cetățenii susțin că aceste promisiuni sunt mincinoase și că sunt făcute doar pentru a obține un nou mandat.

Ce a făcut în acești 4 ani? Păi, a făcut multe: a majorat prețurile la tot din jur, și-a umplut buzunarele, a adăugat 2 lei la pensia noastră ca să nu murim de foame, mai mult nu a făcut nimic.  De ce nu merge în satul ei unde a locuit, unde s-a născut? -De ce nu merge? – Pentru că oamenii de acolo pur și simplu o vor bate – Nu o respectă? -Nu o respectă pentru că ea nu a făcut nimic pentru satul natal.

Ea se plimbă prin toată lumea, dar noi suntem cu buzunarele goale.  – În acești patru ani de conducere, ați observat vreo îmbunătățire? – Niciuna! Nici una. Un partid a făcut drumurile, altul a dezvoltat orașul, nu văd rezultatele muncii ei, doar

călătorește pe tot globul. -Cu ce scop călătorește? – Ca să o voteze! Pensia nu a majorat, ce, a majorat cu 5%, aceasta este pensie, trebuia cu 20% să majoreze. Nu are grijă de populație.

Da de unde să-i ia, din împrumuturi, din împrumuturi pot și ei să mă duc să lucrez în locul ei cu același succes. Să împrumut din toate părțile, dar cine o să-i dea înapoi? Din împrumuturi se poate de promis.
Oamenii mai spun că, au votat prima dată pentru Maia Sandu deoarece le-a promis vremuri bune, dar după patru ani de mandat au constatat că viața lor a devenit mult mai grea.

Din ce în ce este mai greu, mă uit că nici 3 mii de lei nu am, eu mă duc la magazin cu 200 de lei și când vin acasă nu am nimic în pachet. Nu înțeleg nimic din banii ăștia.

Nu se întoarce cu fața la țăran, măi, ia, să gândim, țăranul aduce producția, poamă, ce are. Când am avut cardinal și m-am dus cu căldarea în piață, cu munca mea, sudoarea mea și de acolo mă alungau, am plâns oameni buni, unde să mă duc?Marfa mea și nu am unde vinde, unde sa mai văzut așa ceva.

Nu consider că au fost vremuri bune. Pentru cineva au fost vremuri bune, am înțeles că cei din PAS huzuresc, pentru ei, da, probabil vremurile au fost bune.
 Da ce la ea sunt vremuri bune? Eu nu aș spune că sunt vremuri bune. De lucru nu este, toți se duc în Europa, aici salariu este mic și toți fug de lucru, cine o să stea cu 5 mii de lei. Lasă să încearcă ea să trăiască cu 5 mii de lei.  N-am nici o încredere pentru că ei, la alegeri, promit multe, dar când sunt la conducere nu fac nimic.

Mai mult, moldovenii se plâng că, nici cele mai elementare promisiuni nu au fost îndeplinite de șefa statului, așa că nu mai au încredere în ea.

Eu țin minte discursurile ei, de exemplu, cum îl critica pe Dodon, noi avem gazul de 4 lei, dar noi vrem să fie mai ieftin. Trebuia să încheie contractul pentru sezonul următor la Gazprom, și i-a fost pusă întrebarea: de ce nu dumneavoastră nu vă duceți la Moscova? Ea s-a dat într-o parte și a spus nu, asta nu este treaba mea.  Până când și gardul cela, că o să scoată gardul, păi dacă ai spus că o să- l scoți, scoate.  Nu o să votez cu Maia Sandu și nu vreau să câștige al doilea mandat.

30 lei gazul, dar era 4 lei, asta înseamnă că a făcut treabă bună? Dar că prețurile cresc în fiecare zi? Nu poți să dai celor de la conducere câte 75 de mii de lei, iar penisa să fie de două mii. Așa nu-i corect.

 Vă dau un exemplu simplu: programele închise la televizor, mie asta nu-mi place, câte programe a închis, asta nu e normal pentru lume. De ce eu nu pot să mă uit la un concert rus, sau la ceva ce îmi place mie, de ce trebuie să fie totul închis. 

Alegerile prezidențiale vor avea loc în 20 octombrie, cu 11 candidați în buletinul de vot.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE