22.7 C
Chișinău

Protest al Partidului Comuniștilor la Soroca: Împotriva reținerii ilegale a agitatorilor și confiscării materialelor electorale

Partidul Comuniștilor a organizat astăzi un protest în fața Inspectoratului de poliție din Soroca. Activiștii formațiunii politice au protestat față de reținerea ilegală a agitatorilor lor și sechestrarea materialelor electorale. Amintim că incidentul a avut loc joi. Potrivit deputatului Diana Caraman, poliția a reținut doi simpatizanți ai PCRM care se îndreptau spre un sat din raionul Soroca pentru a distribui pliante prin care îndemnau oamenii să voteze împotriva referendumului privind integrarea europeană.

Ieri activiștii noștri au plecat să muncească prin sate cu pliante pe care și Comisia Electorală Centrală ne-a autorizat să le tipărim. Noi avem toate datele. Totul este corect tipărit, totul este corect indicat. Fără niciun motiv, oamenii au fost reținuți pe drum. Mașina a fost percheziționată, oamenii au fost percheziționați. Ei se comportau într-un mod grosolan.

Unul dintre agitatorii reținuți are 83 de ani. Poliția i-a luat telefonul mobil și chiar 140 de lei, pe care pensionarul îi avea în portofel. Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a reacționat aproape imediat la incident. În discursul său public, el a făcut apel la toți polițiștii să nu îndeplinească indicațiile criminale ale actualei guvernări și să nu intervină în procesul electoral. Aceeași idee a fost exprimată și de participanții la mitingul din Soroca.

Ce fel de ofițeri sunteți voi dacă vă lăsați conduși de aceste persoane care încalcă legea? Ce fel de ofițeri sunteți voi? În fața cui ați depus un jurământ? Ca ofițeri, ați depus un jurământ în fața poporului, nu în fața acestor vârcolaci corupți în uniformă.)

Deputatul Diana Caraman, care a participat și ea la mitingul din fața Inspectoratului de poliție Soroca, a încercat să obțină o copie a procesului verbal privind confiscarea materialelor electorale. Cu toate acestea, ea s-a confruntat cu obstacole din partea organelor de drept.

DIANA CARAMAN, deputat PCRM

De 4 ore suntem în fața clădirii Inspectoratului de Poliție Soroca. Așteptăm procesul verbal care a fost întocmit atunci când ne-au fost confiscate materialele electorale. Nu-l mai aduc. Se pare că nu-l pot falsifica, sau domnul comisar nu este în stare să asigure munca eficientă a angajaților săi. Pentru că la întâlnirea pe care am avut-o mi-a spus că nu este pe loc inspectorul care a întocmit acest proces verbal și că documentul se află la el.

Activiștii PCRM au îndemnat cetățenii să-i anunțe despre cazurile de încălcare a drepturilor lor de către autorități.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE