25.2 C
Chișinău

Incident șocant la Strășeni: O femeie răpită, bătută și violată, suspecții neagă acuzațiile

Cazul femeii de 30 de ani din raionul Strășeni, care ar fi fost supusă unui viol în grup, după ce ar fi fost bătută și drogată, a lăsat în urmă nu doar o tânără traumată, dar și săteni stupefiați și rude ale victimei rupte de durere. Cel puțin acest tablou au întâlnit reporterii Canal 5 în satul în care s-a produs oroarea. Tatăl femeii, un bătrânel cu sufletul fânt de durere, ne-a povestit cap coadă despre coșmarul prin care a trecut fiica sa. Aceasta ar fi fost violată de doi frați și cumnatul lor. Femeia ar fi fost luată cu forța din ograda casei sale. După ce și-ar fi bătut joc, indivizii ar abandonat-o la 3 case de gospodăria ei.

Au venit și au luat-o din ogradă, au dus-o în mahala. Acolo, au făcut ce-au dres și au dus-o pe mal de iaz, au dezbrăcat-o și i-au făcut. Și aici i-au făcut, și acolo i-au făcut. Doi frați și un cumnat. Toți de-ai lor…

Avea vânătaie pe mâini, pe corp, au lovit-o, era ca și moartă când a venit.

Bărbatul mai spune că suspecții ar fi încercat să-i propună bani victimei, în schimbul tăcerii, însă au fost refuzați.

 I-au propus, dar ea a spus că nu-i iartă și gata. dar i-au propus? – da!

Firul acțiunii nu se oprește aici. Despre acest caz ne-a vorbit și o femeie din sat, care însă a rugat să-i păstrăm identitatea anonimă. Ea ne-a spus că despre victimă, se știe că este o femeie de casă.

Se vorbește că au ținut-o cu capul în apă. Au vrut s-o înece cu totul. În iaz? – Da!

Spun că au drogat-o. Se vorbește că cu droguri și apoi a trecut detoxifiere la spital.  Cum era ea, dar nu pot spune că era o femeie care să iasă, să petreacă, să bea.

Am mers la poarta vecină victimei. Întâmplare sau nu, femeia s-a dovedit a fi mama a doi dintre bănuiți. Mai mult, al treilea bărbat implicat în scandal ar fi ginerele ei. Chiar și așa, femeia spune că băieții săi n-ar fi în stare să facă cuiva vreun rău, mai ales unei femei.

Ce pot spune eu despre feciorul meu? Au spus minciunile minciunilor. Eu ce pot spune? Nu este adevărat. Nu este din ăsta. Întrebați de fiecare sătean și o să vă spună. Nu este el din ăla.b- Ei întreabă de Andrian, ce fel de băiat este. – E băiat bun!  Spuneți că toți trei nu sunt vinoveți?- Nu! Sunt nevinoveți, dau capul!

Femeia ne-a mai spus că unul dintre feciori a și fost luat de poliție și dus la Chișinău.

El este închis. – Este închis pentru această cauză? Este suspectat? – Da, va fi judecata și apoi se va decide. El este nevinovat, știu sigur. – Nu putea face una ca asta? – Nu! Câți ani are fiul dstră?- 41 – Însurat? – Da, cu patru copii.

Iar bărbatul femeii spune că tot ce cunoaște despre caz e ceea ce a auzit de pe la vecini și că oamenii legii sunt cei care trebuie să facă dreptate în cazul feciorilor săi și al ginerelui.

Unul este închis, dar alți doi sunt acasă. Trăiesc aici. Unul e fecior și altul ginere. Mai în scurt toate neamurile. Eu nu știu despre ce vorbiți, ce ați auzit, ce ați citit în internet.

Lumea prin sat spune fel de fel, că ei au luat-o în brațe, în pătură. O să vadă poliția, iată merge ancheta.  Să primească ceea ce merită. Așa cred. Eu nu-i îndreptățesc, chiar dacă sunt feciorii mei și da, mi-e jale că s-a întâmplat așa. Suntem părinți, dar!

Primarul satului zguduit de tragedie, ne-a spus că, a doua zi după incident, victima a fost preluată și plasată într-o instituție medicală din capitală pentru reabilitare.

APL imediat a intervenit, s-a autosesizat, făcând astfel ca victima să fie în siguranță, prin plasarea ei la un centru de plasament, unde are parte de consiliere psihologică. Centrul este specializat, destinat victimelor abuzului sexual. Împreună cu copiii a fost scoasă din localitate. 

Am mers și la secția de poliție din sat, dar ispectorul de sector nu a fost de găsit la locul de muncă. Cei de la Inspectoratul de poliție municipal Strășeni ne-au declarat că pentru a putea discuta cu ei, avem nevoie de acordul ofițerului de presă, Diana Fetco.

Cea din urmă însă, nu ne-a răspuns la apelurile telefonice. Chiar și așa, Canal 5 va monitoriza cazul și cursul anchetei și vă vom oferi nformații la zi despre incident.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE