25.2 C
Chișinău

Comunitatea LGBT organizează al doilea festival din acest an, în ajunul Hramului Chișinăului și al alegerilor prezidențiale

Reprezentanții comunității LGBT vor organiza al doilea festival la Chișinău din acest an, în perioada 10-13 octombrie. Adică cu o săptămână înainte de alegerile prezidențiale și în ajunul marii sărbători creștine – Acoperământul Maicii Domnului, care este considerată Hramul Chișinăului și se sărbătorește anual în 14 octombrie.

Festivalul este organizat de Asociația GenderDOC-M, care militează pentru drepturile comunității LGBT din Moldova. Programul evenimentului include prelegeri publice despre istoria persoanelor queer, expoziții de fotografii și un festival de film cu tema principală coming out, adică procesul de recunoaștere publică a orientării sexuale netradiționale.

Amintim că precedentul festival „Moldova Pride” al comunității LGBT a avut loc la Chișinău, în iunie. Securitatea evenimentului a fost asigurată de zeci de polițiști și carabinieri. Ca și în anii precedenți, proteste împotriva LGBT au fost organizate de credincioși și clerici. Participanţii aveau pancarte cu inscripţii „Opriți propaganda homosexualității” și „Când credincioșii tac, pietrele strigă”. Tot în centrul Chișinăului a avut loc Drumul Crucii și „Marșul familiei” în sprijinul valorilor tradiționale.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE