25.2 C
Chișinău

Liderul Blocului „Victorie”, Ilan Șor, îndeamnă cetățenii să respingă eurointegrarea: „Trebuie să revenim pe piețele din Rusia și EAEU | VIDEO

Liderul Blocului Politic „Victorie”, Ilan Șor, a îndemnat cetățenii să voteze împotriva modificărilor constituționale care vizează aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. El consideră că direcția de dezvoltare, aleasă de actuala guvernare, este greșită. În Republica Moldova deja se resimte puternic faptul că drumul spre UE este unul incorect iar, pe termen lung, aceasta poate agrava și mai mult situația din țară, a declarat politicianul.

ILAN ȘOR, liderul Blocului Politic ”Victorie”:

Ce ne oferă Uniunea Europeană? Uniunea Europeană ne oferă, probabil, soarta țărilor baltice. În țările baltice nu a mai rămas nicio fabrică, uzină sau întreprindere. Populația s-a redus drastic. Recent a fost închisă ultima fabrică de producție a șprotelor. Ce s-a întâmplat de fapt? Corporațiile bogate din Germania și Franța au venit, au cumpărat frabricile și întreprinderile baltice și le-au închis, ca să nu le facă concurență. Ce se va întâmpla în Moldova? Exact același lucru.

Ilan Șor consideră că Moldova trebuie să devină un partener cu drepturi depline al Rusiei și al Uniunii Economice Eurasiatice. Politicianul este sigur că acest lucru va permite Republicii Moldova să-și revigoreze economia și să aducă înapoi oamenii care pleacă peste hotare în căutarea unei vieți mai bune. Deschiderea Casei de Comerț a Moldovei în Rusia este unul dintre pașii întreprinși de ”Blocul Victorie” pentru restabilirea legăturilor tradiționale.

ILAN ȘOR, liderul Blocului Politic ”Victorie”:

Abia am deschis Casă Comercială, dar avem deja cozi la produsele moldovenești. Oamenii își amintesc de bomboanele moldovenești, șampania, vinul, coniacul. Toți doresc să vadă și să consume aceste produse minunate. Din păcate, din cauza politicii absurde a regimului actual, avem o mulțime de restricții privindexportul majorității produselor noastre în Federația Rusă și în alte țări din spațiul postsovietic. Dragi prieteni, aici avem o piață de 350 de milioane de oameni care cunosc, iubesc și își amintesc de produsele moldovenești. Dacă vom reuși să intrăm pe această piață, sute de mii de oameni vor putea obține locuri de muncă bine plătite, așa cum a fost cândva în frumoasa și prospera Moldova Sovietică.

Ilan Șor este convins: Uniunea Europeană nu are nevoie de produsele noastre – are nevoie de forță de muncă ieftină, iar acolo moldovenilor le este sortit rolul oamenilor de mâna a doua. „Sandu cerșește de la UE firimituri de pe masă, în loc să-și relanseze producția proprie și să vândă produsele moldovenești”, spune liderul Blocului ”Victorie” și cheamă oamenii să-și manifeste poziția civică.

ILAN ȘOR, liderul Blocului Politic ”Victorie”: Vrem noi oare să ne aducem oamenii acasă sau nu? Dacă vrem, atunci pe 20 octombrie, vom merge și vom vota împotriva Uniunii Europene și îi vom da un șut Maiei Sandu!

Referendumul este organizat la inițiativa președintei Maia Sandu. Cetățenilor li se propune să răspundă cu „da” sau „nu” la întrebarea: „Susțineți modificarea Constituției pentru ca Republica Moldova să poată adera la Uniunea Europeană?”. Nici Președinția, nici reprezentanții PAS nu au venit cu o reacție la declarațiile lui Ilan Șor. Anterior, serviciile de presă ale acestor structuri au declarat că nu comentează declarațiile politice.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE