21.6 C
Chișinău

Voronin acuză guvernarea de distrugerea suveranității: „Referendumul din 20 octombrie este o amenințare la adresa Moldovei | VIDEO

Fostul șef de stat și președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, a adresat un mesaj cetățenilor moldoveni cu privire la referendumul constituțional din 20 octombrie. Politicianul a declarat că, prin acest pleibiscit, conducerea țării și guvernarea în mod conștient distrug suveranitatea și Constituția, care este legea supremă a Republicii Moldova. În ultimii patru ani, societatea a ajuns să fie dezbinată din cauza politicilor promovate de cei care acum se află la putere, economia a fost pusă pe brânci, datoriile externe au crescut, iar moldovenii au ajuns să plece masiv din țară, spre un trai mai bun în străinătate, mai spune Vladimir Voronin. În acest sens, el explicat care este de fapt scopul acestui exercițiu electoral.

VLADIMIR VORONIN, președintele Partidului Comuniștilor: Ei vă mint în cel mai nerușinat mod cum că prin acest referendum cetățenii vor avea posibilitatea să se pronunțe „DA” sau „NU” intrării Moldovei în Uniunea Europeană. Primul scop al acestui referendum neconstituțional, printre altele, la care trebuie să spunem ”NU” este de a obține cu orice preț alegerea din nou în calitate de președinte a acestei femei, care nu s-a realizat ca personalitate și, cu atât mai mult, ca președinte de țară.

Al doilea scop e și mai îngrozitor. Cu ajutorul acestui referendum, ei vor să obțină dreptul de a-și bate joc de Constituție, de a o comasa după propriul lor plac, dar și după cum i-a însărcinat Occidentul s-o facă chiar și neavând o majoritate constituțională. Dacă le veți oferi acest drept, ce va fi mai departe cu Moldova noastră? Va mai continua să existe?

Vladimir Voronin a mai atras atenția asupra faptului că guvernarea afirmă că nu are bani pentru a achita restanțele salariale feroviarilor, pentru pensii și salarii, pentru agricultorii afectați de secetă, în schimb sunt bani pentru ziare, pliante și publicitate în scopul promovării referendumului în afara campaniei electorale. Astfel, politicianul a îndemnat cetățenii să facă alegerea corectă și să fie ei, cei care aleg parcursul Republicii Moldova – să voteze cu opțiunea „NU”.

VLADIMIR VORONIN, președintele Partidului Comuniștilor: Noi avem posibilitatea să oprim această bandă de criminali de stat, de trădători ai Patriei și să nu admitem catastrofa națională pe care o pot provoca ei. Pentru asta, la 20 octombrie trebuie să votăm și Împotriva Maiei Sandu, ca întruchipare a răului și a trădării intereselor țării, și împotriva acestui regim antipopular și antistatal. Și neapărat să răspundem „NU” la întrebarea pusă în cadrul acestui referendum. Este simplu de făcut: într-un buletin alegeți acel candidat în care aveți încredere, în afară de Sandu, iar în cel de al doilea să votați „NU”. Făcând asta, nu veți deveni coparticipanți la distrugerea și nimicirea statului nostru și vă veți pronunța împotriva încercării lor trădătoare de a ne lipsi pe noi de Patrie, de casa părintească, de draga noastră Moldovă.

Precizăm că, în data de 20 octombrie cetățenii sunt așteptați la urnele de vot, unde își vor alege șeful statului.

Concomitent, la inițiativa președintelui Maia Sandu, se va desfășura referendumul pentru modificarea Constituției, unde cetățenii vor răspunde la întrebarea cu „da” sau „nu” la întrebarea: „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?” Organizarea plebiscitului privind aderarea Moldovei la Uniunea Europeană a fost criticată de mai multe partide, inclusiv extraparlamentare, iar unele dintre formațiunile pro- europene consideră că acesta trebuie desfășurat la finalizarea negocierilor. Totodată, opoziția, dar și mai mulți experți au criticat vehement decizia de a organiza cele două exerciții electorale concomitent.

Maia Sandu a motivat ideea prin faptul că prezidențialele vor asigura un număr mare de participanți și la plebiscit. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, până în prezent 13 partide s-au înscris la referendumul constituțional, dintre care două cu opțiunea ”NU”. De asemenea, CEC a refuzat, sub diverse pretexte, să înregistreze alte partide politice care vor să-și exprime negativ votul la referendum.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE