25.5 C
Chișinău

Tone de cocaină au fost descoperite în Portul Constanța. Drogurile erau ascunse în fructe congelate

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au găsit cocaină în 16 tone de pulpă de fructe congelată, marfă care provenea din Ecuadoar şi urma să ajungă în Olanda. Containerul a fost descărcat în Portul Constanţa, iar traseul acestuia a fost supravegheat apoi de poliţişti şi procurori. Transportul a fost oprit şi verificat în PTF Nădlac când se pregătea să iasă din ţară. Doi bărbaţi, cetăţeni români, au fost reţinuţi în acest caz, urmând să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

„În prima jumătate a lunii august 2024, la nivelul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog, a fost iniţiată operaţiunea cu nume de cod «Exotic», ce a condus la o captură record de cocaină în Portul Constanţa.

Aceasta este rezultatul unei colaborări între mai multe instituţii: D.C.C.O. – Serviciul Antidrog, D.I.I.I.C.O.T., B.C.C.O. Constanţa-S.C.C.O. Porturi Maritime, I.G.P.F. şi Autoritatea Vamală Română”, au transmis, marţi seară, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, potrivit News.ro.  În 18 septembrie, un container care a fost importat din Ecuador, de către o societate comercială din România, a fost descărcat într-un terminal din Portul Constanţa.

„În continuare, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., poliţiştii D.C.C.O. – Serviciul Antidrog, B.C.C.O. Constanţa-S.C.C.O. Porturi Maritime şi D.O.S. au efectuat activităţi specifice de investigare, pentru strângerea probatoriului necesar în cauză.

Activităţile de strângere a probatoriului au fost deosebit de complexe şi au necesitat resurse însemnate, umane, de timp şi sacrificiu personal din partea celor implicaţi în investigaţie. Pe parcursul cercetărilor, au fost identificaţi cu rapiditate doi cetăţeni români, de 33 şi 36 de ani, cercetaţi pentru implicare în activitatea infracţională”, au afirmat poliţiştii.

După realizarea formalităţilor vamale, în 18 septembrie, containerul a fost transportat în municipiul Aiud, iar 71 de butoaie conţinând pulpă de fructe congelate au fost transbordate într-un autocamion frigorific. Transbordarea s-a făcut din containerul maritim suspect care conţinea 75 de butoaie din metal, iar cantitatea netă a unui butoi era de aproximativ 200 de kilograme.

 

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE