21.6 C
Chișinău

Renovare de lux la Procuratura Generală: toalete noi în valoare de peste un milion de lei, în contrast cu condițiile precare din școli

Procuratura Generală va cheltui un milion 90 de mii de lei pentru toalete noi, dar și alte lucrări de renovare. Instituția a făcut publică licitația pentru lucrările de reparație a blocurilor sanitare.

Potrivit anunțului publicat pe site-ul achizitii.md, sunt planificate mai multe lucrări, inclusiv, schimbarea pardoselii, ușilor, geamurilor și reparația tavanului. Noile veceuri urmează să fie adaptate inclusiv persoanelor cu dizabilități. De asemenea, potrivit caietului de sarcini, vor fi procurate instalații sanitare noi, din faianță. Camerele de baie vor mai avea uscătoare și oglinzi sanitare din semicristal.

La fel, pardoselile vor fi din placi de gresie din ceramica. Potrivit documentului, agenții economici pot depune ofertele până pe 7 octombrie, apoi va fi stabilită compania care va efectua reparația. Postul nostru de televiziune a încercat să afle de ce sunt nevoie de aceste lucrări, dacă în anul 2018, clădirea a fost renovată capital, atunci fiind cheltuiți peste 25 de milioane de lei, dar și din ce buget vor fi alocați acești bani.

Purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Violina Moraru, nu ne-a răspuns nici la apeluri și nici la mesajele noastre. Precizăm că, în timp ce instituțiile statului își creează condiții de lux, în unele școli din nordul țării, copiii merg la veceuri în curte, fără apă, fără hârtie igienică și neîncălzite.

Postul nostru de televiziune a difuzat anterior un reportaj unde au fost prezentate condițiile deplorabile în care se află blocurile sanitare din cadrul unor școli. Anterior, și Guvernul a anunțat că direcția generală pentru administrarea clădirilor va cheltui jumătate de milion de lei pentru hârtie igienică. Iar, în februarie, Serviciul de Informații și Securitate anunța o licitație în urma căreia intenționa să cumpere hârtie igienică de 300.000 de lei, pentru anul 2024.

Instituția mai căuta atunci săpun de rufe și de toaletă de mii de lei, dar și soluții pentru veceuri, fiind stipulat că detergentul trebuie să aibă miros de lămâie.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE