21.6 C
Chișinău

Clarificări de la GagauziyaLand: Accidentul electricienilor nu implică parcul de distracții, iar poliția continuă să facă anunțuri fără a se documenta | VIDEO

Incidentul în urma căruia doi bărbați au fost electrocutați și au ajuns la spital, în timp ce ar fi efectuat lucrări în GagauziyaLand nu are nicio legătură directă cu activitățile parcului de distracții, informează administrația acestuia. Precizările vin, după ce luni, 23 septembrie, poliția s-a grăbit să anunțe pe canalul oficial de Telegram despre faptul că  „în parcul Gagauziya Land, din Comrat, două persoane au nevoie urgentă de ajutor”. Tot în comunicatul poliției se mai spune că este vorba despre doi bărbați de 34 și 36 de ani, care au fost electrocutați în timp ce efectuau lucrări la rețeaua electrică. Ambii au fost transportați de urgență la spital, unul fiind internat la reanimare, potrivit poliției. 

Deși în același comunicat se mai spune că grupa de documentare

se află la locul unde s-a produs incidentul, pentru a stabili toate circumstanțele, oamenii legii nu au mai revenit ulterior cu precizări pe acest caz pentru a informa despre ce s-a întâmplat la fața locului.

De fapt, lucrările în timpul cărora au avut de suferit cei doi electricieni s-au efectuat pe linia electrică conform prevederilor furnizorului oficial de energie, informează administrația GagauziyaLand. Important este că toate lucrările au avut loc într-o zonă sigură, care este împrejmuită și nu are contact cu vizitatorii parcului.

„Siguranța vizitatorilor și angajaților noștri rămâne prioritatea noastră principală. Parcul a fost închis luni și a rămas complet fără curent, eliminând orice risc pentru oaspeți și personal. Suntem în strânsă legătură cu antreprenorul și suntem gata să oferim sprijinul necesar familiei electricienilor răniți cât timp se clarifică circumstanțele”, se arată în comunicatul, în care mai precizează că speră că evaluarea ulterioară a experților va confirma că incidentul nu a fost un sabotaj preplanificat, despre posibilitatea căruia, spun ei, au fost avertizați anterior.

„Siguranța vizitatorilor și angajaților noștri rămâne prioritatea noastră principală. Parcul a fost închis luni și a rămas complet fără curent, eliminând orice risc pentru oaspeți și personal. Suntem în strânsă legătură cu antreprenorul și suntem gata să oferim sprijinul necesar familiei electricienilor răniți cât timp se clarifică circumstanțele. Sperăm că evaluarea ulterioară a experților va confirma că incidentul nu a fost un sabotaj preplanificat, despre a cărui posibilitate am fost avertizați”.

Nu este pentru prima dată când poliția se grăbește să publice informații inexacte despre parcul de distracții GagauziyaLand, care de altfel, se află, în satul Congaz și nu la Comrat, cum se menționează în comunicat  Greșeala cu privire la locația producerii incidentului, ridică semne de întrebare, mai ales, din cauza că, în același comulicat, oamenii legii afirmă să „echipa se află la locul unde s-a produs incidentul”, distanța dintre Congaz și Comrat fiind de aproape 25 de kilometri.

Amintim că și la sfârșitul lunii august, în urma unui incident, în care o fetiță de 10 ani s-a ales cu piciorul rupt, comunicatul despre cele întâmplate în parcul de distracții GagauziyaLand a fost publicat imediat, în seara aceleiași zile, pentru publicul larg, pe site-ul oficial al poliției. Ulterior, ministrul de Interne, Adrian Efros declara pentru presă că acel caz va fi investigat în cel mai serios mod și ar putea lua în considerare chiar închiderea complexului de agrement GagauziyaLand, asta deși administrația a dat asigurări că parcul este echipat în conformitate cu toate standardele de siguranță, are toate autorizațiile necesare, iar fata și familia ei vor primi asistență maximă.

Nu de aceeași operativitate a dat dovadă serviciul de presă al poliției și în cazul unui alt accident, care s-a produs pe un șantier din sectorul botanica al capitalei, în care șase persoane au ajuns în stare gravă la spital. De fapt, pe niciuna dintre sursele oficiale ale poliției nu a fost publicat comunicatul despre accidentul de muncă, iar angajații serviciului de presă ofereau informația doar la solicitarea jurnaliștilor. De fapt, nici informațiile referitor la alte incidente sau infracțiuni grave nu apar pe paginile oficiale ale poliției la fel de rapid ca atunci când se întâmplă ceva în parcul de distracții GagauziyaLand.

Precizăm că reprezentanții parcului de distracții GagauziyaLand și conducerea autonomiei găgăuze au declarat în mod repetat că autoritățile centrale caută un pretext pentru a împiedica funcționarea complexului. Mai întâi, la etapa de autorizare și construcție, prin inspecții interminabile care au împiedicat lucrările, prin întârzierea echipamentelor și atracțiilor la vamă, iar acum, când proiectul a fost finalizat în ciuda tuturor acestor obstacole, încearcă să oprească activitatea acestuia. Potrivit politicianului Ilan Șor, cu sprijinul căruia a fost construit parcul din fonduri extrabugetare, aici, ca și în Orheland, toate distracțiile sunt gratuite. Prin urmare, parcul a fost foarte așteptat în Găgăuzia, iar în ziua deschiderii a fost vizitat de peste 50 de mii de oameni, care au venit nu numai din sudul țării, dar și din întreaga Moldovă.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE