8.2 C
Chișinău

Vești nu prea bune pentru viitorii șoferi! Permisul de conducere provizoriu dispare, iar prețul carnetului permanent va fi de 420 de lei | VIDEO

Dispare permisul de conducere provizoriu de 80 de lei. De fapt, acesta a fost inclus, cu preț cu tot, în carnetul de șofer permanent, singurul deja disponibil și care nu va mai costa 340 de lei, ca până acum, ci 420. Modificarea se conține într-o Hotărâre de Guvern, adoptată pe 18 septembrie.

Pentru a întreba de ce au trebuit comasate cele două acte, oamenii fiind nevoiți deja să achite din start suma întreagă pentru cele două acte, l-am contactat pe șeful ASP. Acesta nu ne-a răspuns însă la întrebare, ci doar a explicat cum va fi aplicată schimbarea.

MIRCEA EȘANU, directorul Agenției Servicii Publice: „Nu a crescut cu 80 de lei. Tariful nu a crescut. Toată lumea comanda permis provizoriu care era 80 de lei și acum noi o să eliberăm în regim automat și s-a acumulat suma de 340 de lei cu 80 de lei. Este același tarif. Persoana va primi automat permis provizoriu. Această este toată schimbarea, deci e o acumulare de linii de care făceau 99,9% din cetățeni. Nu este nici o scumpire de facto”.

Am insistat totuși să primim răspuns la întrebarea noastră, dar Mircea Eșanu ne-a îndemnat să expediem o solicitare oficială către serviciul de presă, ceea ce am și făcut. Prețul de 420 de lei este pentru eliberarea permisului în termen de 20 de zile. Dacă permisul va fi eliberat în 10 zile lucrătoare, atunci procedura va costa 760 de lei, prețul actual fiind de 680 de lei.

Pentru eliberarea permisului în cinci zile lucrătoare, noul preț este de 1.100 de lei, în loc de 1.020 de lei, iar pentru trei zile – 1.440 de lei și nu 1.360 de lei.
Cu 80 de lei mai mult crește prețul în cazul solicitării actului timp de o zi sau în ziua adresării, ceea ce înseamnă că prețurile vor fi de 1780 și respectiv 2120 de lei.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE