17.7 C
Chișinău

Noi detalii despre tânăra ce s-a molipsit de febră hemoragică. Pacienta se tratează la domiciliu | VIDEO

Un caz de febră hemoragică a fost înregistrat pe teritoriul Republicii Moldova. Este vorba despre o tânără în vârstă de 26 de ani, din municipiul Chișinău, care s-a infectat în timpul unei călătorii în India, țară în care s-a aflat timp de un an.

Despre asta a anunțat Agenția Naționalăă pentru Sănătate Publică. Potrivit specialiștilor, febra hemoragică este provocată de virusul Dengue, o infecție transmisă de țânțari la om. În prezent, pacienta beneficiază de tratament corespunzător.

LUDMILA LUNGU, șef Secție supraveghere epidemiologică a bolilor extrem de contagioase, ANS: Înainte de a se întoarce în Republica Moldova au apărut niște simptome care sunt caracteristice pentru febra Dengue și aici vorbim de febră, frisoane, niște dureri musculare, slăbiciuni. Pacienta s-a adresat acolo după asistența medicală, unde s-a preluat o probă pentru febra Dengue și a fost rezultatul pozitiv, iar persoana s-a întors în Republica Moldova, unde s-a adresat aici după asistență medicală. Persoana a fost redirecționată către Spitalul de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă”. Bolnava a primit consultație și i-a prescris tratamentul. Ea a refuzat internarea, spunând că o să primească tratamentul la domiciliu”.

ANSP transmite că în ultimii ani, în Republica Moldova, au fost înregistrate patru cazuri de febra Dengue, toate fiind de import.

Febra Dengue este provocată de un virus transmis de țânțarii tigru, originari din pădurile tropicale. Infecția nu se transmite de la o persoană la alta, sau prin anumite obiecte, iar simptomele sunt febra, dureri de cap, dureri musculare și articulare, erupții cutanate și oboseală.

În acest sens, specialiștii recomandă persoanelor care călătoresc într-o zonă endemică să se protejeze de mușcăturile de țânțari prin îmbrăcarea hainelor ce acoperă pielea cât mai mult posibil, cămăși cu mânecă lungă, pantaloni lungi, folosirea plaselor de protecție la ferestre și uși pentru a impiedica intrarea țânțarilor în casă și evitarea zonelor cu infestare de tânțari, în măsura posibilității.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE