17.7 C
Chișinău

„Guvernanții nu au timp să ne asculte, sunt ocupați cu promovarea Moldovei pe insulele Kiribati”. Agricultorii au ieșit la noi proteste, în fața Președinției și a Parlamentului | VIDEO

Agricultorii au o nouă zi de proteste, de această dată în fața Președinției și a Parlamentului. Fermierii speră că, de data aceasta, o vor convinge pe șefa statului, Maia Sandu, să reîntoarcă în Parlament Legea Specială privind seceta din 2024, după ce solicitarea lor nu a fost auzită anterior.

SERGIU STEFANCO, membru al consiliului de administrație al Asociației ”Forța Fermierilor”: „Vom face o manifestație în fața Președinției sau a Parlamentului, vom transmite scrisorile oficiale, pentru că din câte văd prin presă, guvernanții nu au timp, nu ne aud sau nu vor să ne audă, sunt ocupați cu diferite acțiuni cu promovarea Republicii Moldova în insulele Kiribati. Noi o să mergem personal acolo și invit toți fermierii din țară, tehnica va rămâne pe marginea drumului, dar cei care au posibilitate să vină acolo în fața Parlamentului și să spună tot ce gândim noi despre ei și despre neamul lor”.

Directorul Asociației „Forța Fermierilor”, Alexandru Bădărău, a declarat că Legea votată de Parlament pe 13 septembrie, care prevede suspendarea datoriilor și plăților pentru fermierii afectați de secetă, se aplică doar unei mici părți a acestora.

În plus, amânarea se face pentru șase luni și numai în cazul celor care au suferit, anul acesta, de pe urma intemperiilor. Prin urmare, fermierii cer ca legea să fie revizuită înainte de a fi promulgată de Maia Sandu. Între timp, ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, a solicitat Uniunii Europene să creeze un Fond de dezvoltare și solidaritate pentru agricultura moldovenească.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE