17.7 C
Chișinău

Șeful Marelui Stat Major al Armatei Naționale, Eduard Ohladciuc, ar putea fi demis. Guvernul nu a făcut public motivul eliberării din funcție | VIDEO

Șeful Marelui Stat Major al Armatei Naționale, Eduard Ohladciuc, ar putea fi demis, conform anunțului făcut în cadrul ședinței de Guvern. Guvernul i-a solicitat astăzi președintei Maia Sandu demiterea generalului Ohladciuc, fără a face publice motivele acestei decizii. Astfel, decizia finală va fi luată de președinte, care este Comandantul Suprem al Forțelor Armate.

SERGIU PLOP, secretar de stat la Ministerul Apărării: „Se propune înaintarea președintelui Republicii Moldova propunerea pentru demiterea domnului Eduard Ohladciuc din funcția de șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale, comandant al Armatei Naționale.

Am încercat să aflăm mai multe detalii, dar și motivele pentru care ar urma să fie demis Ohladciuc și cine i-ar putea lua locul. După ședința de Guvern însă secretarul de stat de la Apărare, Serghei Plop, a plecat în grabă, ignorând întrebările jurnaliștilor.

Eduard Ohladciuc nu ne-a răspuns la telefon pentru a comenta demisia care-l vizează, iar responsabilii pentru comunicarea cu presa de la Ministerul Apărării ne-au spus că revin mai târziu cu un comentariu oficial, după care nu ne-au mai răspuns la apeluri.

Ohladciuc a fost numit în funcția de șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale printr-un decret semnat de președintele Maia Sandu în noiembrie, 2021. În vârstă de 54 de ani și cu o experiență de peste 30 de ani în domeniul militar, Ohladciuc este absolvent al Universității Militare din Harkov, Ucraina și al Colegiului de Război de la Bucureşti, deținut mai multe funcții de comandă în cadrul Armatei Naţionale, înainte de a fi numit șef al Marelui Stat Major fiind locţiitor în cadrul structurii.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE