17.7 C
Chișinău

Primarul satului Covurlui neagă că drumurile distruse de ciclonul Boris nu au fost reparate în cadrul proiectului ”Satul European” | VIDEO

Drumurile distruse de ciclonul Boris din satul Covurlui raionul Leova nu au fost reparate în cadrul proiectului ”Satul European”. Precizarea vine de la primarul localității, care a negat informația difuzată de postul nostru de televiziune.

ION MEGHINĂ, primarul satului Covurlui: S-a distrus drumul central făcut cu bani din Comisia Situației Excepționale în 1920. Am avut proiect cu alunecări în centrul satului, acolo am avut ca un perete din piatră, cheltuielile sunt undeva la 300 de mii de lei. Un drum în variantă albă tot cheltuielile fiind undeva la 1 milion și 200 de mii de lei. Eu, jumătate din ele, am făcut fără bani din nicăieri. Jumătatea le fac singur cu propriile puteri. Cu satul european s-a făcut casa de cultură din sat.

Edilul ne-a spus că iazul din apropierea satului Covurlui, menționat în reportajul anterior, nu are nici o legătură cu această localitate, aflându-se la o distanță de zece km de sat. Astfel, dacă barajul va ceda, viața sătenilor nu va fi afectată.

ION MEGHINĂ, primarul satului Covurlui: Iazul cela nu are nimic cu satul nostru. El este într-o parte, la 10 km. El chiar nu aduce daune la satul nostru. Iazul este dat în arendă de 10 anu și mă rog antreprenorul trebuie să fugă după el nu primăria.

La acuzațiile oamenilor că drumurile nu au fost construite calitativ, primarul spune că de calitate vorbesc specialiști.

ION MEGHINĂ, primarul satului Covurlui: Eu am spus din start, calitate bună, nu este nimeni profesionist, nici eu, nici mata să spunem de calitatea drumurilor. Despre calitate vorbesc specialiștii. Nu era posibil să nu se sfărâme, așa apă mare. A fost la prima casă că plângea doamna, aceea este casa părintească a mea, chiar mă doare inima acolo ce se întâmplă. Dar acolo nu este posibil să se întâmple. La fiecare ploaie se întâmplă așa ceva.

Covurlui este unul din satele din raionul Leova afectate de ciclonul Boris, care a făcut prăpăd pe unde a trecut. Daunele economice cauzate de inundațiile provocate de ciclonul „Boris” în țările din Europa Centrală ar putea depăși 1 miliard de euro, conform agenției internaționale de rating DBRS Morningstar. În Moldova nici până acum nu a fost anunțată cifra pagubelor și nici dacă victimele vor primi ajutor, în ce formă și în ce volum.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE