17.7 C
Chișinău

Incendiu în Parlamentul României. Un bărbat a aruncat cu benzină. Atacatorul este căutat de Poliție, iar clădirea a fost închisă

Un incendiu a fost anunțat, marți după-amiază, la Parlamentul României. Un bărbat a aruncat cu benzină. Aproximativ 300 de persoane au fost evacuate, iar atacatorul este căutat de Poliție. Clădirea a fost închisă, scrie Adevărul.RO.

UPDATE: 15.07 Potrivit Jandarmeriei Române, în jurul orei 13.50, la obiectivul Palatul Parlamentului, în zona unui magazin de suveniruri, aflat în proximitatea Sălii de expoziții ,,Constantin Brâncuși”, un bărbat a dat foc unor bunuri pe care le avea în posesie, după care a plecat de la fața locului.

„Menționăm faptul că, în zona producerii evenimentului, accesul este liber, conform Regulamentului de Acces în Camera Deputaților și Senat, până la filtrele de control si securitate ale SPP. De asemenea, este foarte important de precizat că bărbatul nu a pătruns în zona de securitate din incinta clădirii”, a anunțat Jandarmeria Română.

În zona afectată s-au deplasat lucrătorii Departamentului de Pompieri de la sediul Palatului Parlamentului pentru stingerea incendiului și s-au luat măsuri de evacuare a persoanelor.

Incendiul a fost lichidat de către efectivele IGSU, fără a rezulta persoane rănite, ci doar pagube materiale.

La fața locului au fost direcționate efective din cadrul DGJMB, DGPMB, IGSU, SPP.

La acest moment, forțele de ordine desfășoară activități specifice, atât la interior, cât și în zona exterioară, pentru depistarea persoanei, luându-se în calcul și posibilitatea ca persoana să fi părăsit obiectivul.

UPDATE: 14.41 Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 17 Poliție au fost sesizați, prin sistem 112, cu privire la faptul că o persoană ar fi aruncat cu o substanță, posibil inflamabilă, în incinta unei instituții publice din Sectorul 5.

„La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul subunității, iar din primele cercetări s-a stabilit faptul că, în urma unui conflict spontan, un bărbat, vizitator, ar fi aruncat cu o substanță inflamabilă”, a transmis Poliția Capitalei.

Incendiul a fost într-o încăpere pentru vizitatori, aproximativ 300 de persoane fiind evacuate la acel moment.

Din primele informații, nu există persoane rănite. La acest moment, activitățile sunt în desfășurare, fiind efectuate verificări în vederea depistării persoanei în cauză.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 17 Poliție, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

„Am intervenit pentru stingerea unui incendiu ce s-a produs la Palatul Parlamentului, Sala Constantin Brâncuși. Incendiul s-a produs într-o încăpere pentru vizitatori, pe o suprafață de 30 mp. Au ars elemente textile și de birotică. În urma evenimentului nu sunt persoane rănite. Au intervenit forțele din cadrul Detașamentului de Pompieri Palatul Parlamentului. În momentul de față incendiul este lichidat”, a anunțat ISU.

Știrea inițială: Incendiul a avut loc în sala „Constantin Brâncuși”. Au fost evacuate 300 persoane.

Potrivit unor surse, un bărbat ar fi dat foc magazinului cu suveniruri, aflat în interiorul Parlamentului. O femeie ar făcut un atac de panică, după ce a văzut focul în apropiere de ea. Nu sunt victime sau persoane rănite.

Au intervenit echipaje de la pompieri, jandarmi și poliție.

Accesul în Parlament este blocat. Toate intrările și ieșirile, blocate. Clădirea a fost închisă.

Polițiștii au făcut filtre pentru găsirea bărbatului. Sunt analizate imaginile de pe camerele de supraveghere.

Individul ar fi reușit să iasă din clădire.

Nu se știe cum bărbatul a putut intra în Parlament cu substanțe inflamabile.

 

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE