17.7 C
Chișinău

Agricultorii își numără pagubele. Puhoaiele au năvălit în depozitul unui fermier din Tomai și i-au distrus aproape 30 de tone de floarea-soarelui | VIDEO

Cam așa s-a dus pe apa sâmbetei munca agricultorului, Victor Prițcan, din satul Tomai, raionul Leova. Din 30 de tone de semințe de floarea soarelui, bărbatul a rămas cu doar circa două tone. Puhoaiele au intrat în depozitul cu cereale și au măturat tot ce le-a stat în cale. În mai puțin de o jumătate de oră, hambarul a rămas practic gol.

VICTOR PRIȚCAN, agricultor satul Tomai, Leova: „Apa a venit de pe dealuri, a înconjurat depozitul și pe la porțile acestea, pe sub poartă, apa încetișor, încetișor, semințele fiind ușoare au ieșit în drum. În mare parte floarea soarelui, deja avem acolo în spate grâu de semințe ce am lăsat, că am pregătit să semănăm pământurile, încă acestea nu au fost în calea apei, doar au fost inundate, dar cumva, cumva vom lua de deasupra, vârfurile. Mazărea, de asemenea este foarte pretențioasă și capricioasă la umezeală și imediat a dat colte. E strașnic. Iată din 30 de tone, doar lângă perete ce a rămas. – Cât este aici? – Trebuie să fie o tonă, două”.

Amintim că ploia din weekend a distrus drumuri, a rupt copaci și a inundat case și gospodării. Deocamdată, nu se știe care este cifra pagubelor. Nici autoritățile nu au anunțat cum vor interveni exact pentru a ajuta oamenii. Cu un reportaj detaliat, la subiect, vom reveni la știrile serii. Fiți cu ochii pe CANAL 5.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE