17.7 C
Chișinău

Ilan Șor: După cum am promis, fructele și legumele moldovenești au revenit deja pe piața rusă. Pentru fermieri, aceasta este singura șansă de a-și dezvolta afacerile | VIDEO

Fructele și legumele moldovenești au revenit pe piața rusă. Acest lucru a fost anunțat de Ilan Șor, liderul blocului politic „Victorie”, care susține restabilirea legăturilor tradiționale dintre Moldova și Rusia și contribuie activ la acest proces. Potrivit lui Șor, succes a fost atins datorită Casei de Comerț a Moldovei, deschisă la începutul verii acestui an, care acționează ca reprezentanță a Moldovei și intermediar în relația cu rețelele de retail din Rusia. Primii care și-au exportat produsele în Rusia au fost fermierii din Găgăuzia, iar pe viitor, Șor afirmă că se planifică extinderea exporturilor la nivelul întregii țări. Pentru agricultori, accesul pe piața rusă este singura șansă nu doar de a supraviețui, ci și de a-și dezvolta afacerea, susține liderul blocului „Victorie”.

ILAN ȘOR, liderul blocului politic ”Victorie”: „Prunele și strugurii moldovenești, așa cum am promis, au ajuns deja la Moscova. Noi redeschidem piața rusă pentru agricultorii moldoveni. Fără piața rusă, agricultorii noștri nu vor putea supraviețui, și acesta este un fapt. () Singura piață unde produsele noastre sunt cerute și pot fi vândute la un preț corect este piața rusă. Mă mândresc să spun că echipa noastră implementează acest proiect. În ciuda tuturor problemelor și provocărilor create de conducerea moldovenească în relația cu Federația Rusă, Rusia și autoritățile sale au venit în sprijinul oamenilor, în special al fermierilor moldoveni, și au permis exportul produselor lor aici, înțelegând cât de important este acest lucru pentru cetățenii de rând. (…) În prezent, prunele și strugurii, care nu au putut ajunge în Rusia o perioadă lungă de timp, au intrat pe piață. Aceste produse sunt printre cele mai cultivate în țara noastră, iar faptul că fermierii noștri le pot vinde este extrem de important.”

Ilan Șor a menționat că încă există dificultăți logistice, dar acestea sunt depășite treptat, iar livrările cresc. Prunele și strugurii moldovenești au apărut deja pe rafturile din Moscova, regiunea Moscovei, Sankt Petersburg, Krasnodar, Novosibirsk, Perm și alte orașe. Casa de Comerț va face tot posibilul pentru ca fermierii moldoveni să vândă cât mai multe produse pe piața rusă, a declarat Ilan Șor. Liderul blocului „Victorie” a anunțat, de asemenea, că în următoarele zile va fi lansat un nou proiect de amploare.

ILAN ȘOR, liderul blocului politic „Victorie”: „Planificăm deschiderea unui magazin ”Eurasia”, unde vor fi prezentate absolut toate produsele din spațiul euroasiatic post-sovietic, inclusiv fructe și legume moldovenești. Așadar, vă așteptăm cu drag în magazinele noastre ”Eurasia”.

Primul magazin din rețeaua „Eurasia”, unde pe lângă produsele din Moldova vor fi vândute și produse din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Uzbekistan și alte țări, va fi deschis pe 17 septembrie în centrul Moscovei. Veniturile din vânzări vor fi direcționate către implementarea programelor sociale ale organizației non-profit autonome „Eurasia”.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE