17.7 C
Chișinău

Militarul care s-ar fi sinucis cu arma din dotare era originar din Găgăuzia. Evghenia Guţul: Oferim tot sprijinul pentru înmormântarea tânărului și cerem tragerea la răspundere a celor responsabili | VIDEO

Un militar prin contract al Armatei Naționale, care executa serviciul în cadrul Forțelor Mixte de Menținere a Păcii, s-a rănit mortal joi, în rezultatul unei împuşcături cu arma din dotare, în timp ce era la post. Despre asta anunţă Ministerul Apărării. Potrivit informaţiei oferite de Centrul operaţional de comandă, incidentul a avut loc la 17:50. Medicii sosiţi la faţa locului au constatat decesul soldatului. 

Militarul executa serviciul prin contract în Armata Națională din anul 2023. Ministerul Apărării a exprimat condoleanţe familiei și anunță că va oferi tot sprijinul pentru elucidarea cazului. Poliția efectuează investigaţii.

Canal 5 a încercat să afle mai multe detalii despre această tragedie: unde anume s-a produs, câţi ani avea soldatul, de unde era originar, în ce regiune a corpului s-a împuşcat, din greşeală sau deliberat, dacă a lăsat un bilet de adio prin care să-și explice gestul? Am mai vrut să aflăm dacă era singur la post în momentul incidentului, în baza cărui articol se investighează cazul, câte cazuri similare au avut loc anterior, dar reprezentanţii Ministerului Apărării au refuzat să ne răspundă la aceste întrebări.

În legătură cu această tragedie başcanul Găgăuziei Evghenia Guţul a scris într-o postare că militarul era originar din satul Avdarma şi că acesta s-a sinucis.

Potrivit mesajului, Comitetul Executiv al autonomiei va oferi sprijinul necesar pentru organizarea înmormântării și va acorda asistență financiară familiei tânărului decedat. Guvernatorul regiunii a mai adăugat că, în mai puțin de o lună, autonomia a pierdut doi tineri care executau serviciul în Armata Națională. Circumstanțele morții lor și motivele care i-au determinat să ia decizia fatală rămân ascunse de societate.

Comitetul Executiv al regiunii se va strădui să afle întregul adevăr și să aducă în fața justiției pe toți cei responsabili de aceste tragedii, iar autorităţile locale intenționează să-l audieze pe reprezentantul Ministerului Apărării la următoarea ședință a Comitetului Executiv cu informații detaliate despre aceste incidente tragice.

Viața fiecărui militar este neprețuită și nimeni nu are dreptul să tăinuiască tragediile care au luat viețile tinerilor care au servit țarii cu credință și adevăr, se arată în mesajul başcanului Găgăuziei.

Amintim că în 24 august, Ministerul Apărării şi presa au anunţat că un soldat în termen, aflat în concediu, a fost depistat decedat în locuința sa din Comrat. Potrivit rezultatelor preliminare ale anchetei, tânărul s-ar fi sinucis. În cadrul Armatei Naţionale a fost creată o comisie care efectuează o cercetare de serviciu privind circumstanţele incidentului, a scris atunci instituţia.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE