17.7 C
Chișinău

Ilan Șor: Datorită eforturilor noastre, legumele și fructele moldovenești s-au întors pe piața rusă. Următorul pas este deschiderea magazinului „Eurasia” la Moscova

Livrările produselor moldovenești în Rusia au fost reluate datorită Casei de Comerț a Moldovei. Aceasta a fost deschisă la începutul acestei veri ca reprezentanță a Moldovei și intermediar în colaborarea cu rețelele de retail. Printre primii care au început să își livreze produsele în Rusia au fost fermierii din Găgăuzia. În viitor, se planifică implicarea întregii țări în livrări.

Pentru agricultori, accesul pe piața rusă a fost singura șansă nu doar de a se menține pe linia de plutire, ci și de a-și dezvolta gospodăria. Despre aceasta a declarat liderul blocului politic „Victorie”, Ilan Șor.

Datorită sprijinului guvernului rus, prunele și strugurii moldovenești au apărut pe rafturile din Moscova, regiunea Moscova, Sankt Petersburg, Krasnodar, Novosibirsk, Perm și alte orașe.

Următorul pas în activitatea Casei de Comerț va fi deschiderea pe 17 septembrie, în centrul Moscovei, a primului magazin de produse alimentare de rețea „Eurasia”, unde, pe lângă produsele din Moldova, vor fi prezentate mărfuri din țări precum Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Rusia și Uzbekistan și altele. Fondurile obținute din vânzări vor fi direcționate către implementarea programelor sociale ale A.N.O. „Eurasia”.

În magazin va fi prezentat un sortiment larg de produse naționale: fructe și legume din Moldova, bame, buteni, kupena, iarbă grasă, dulceață, cereale, doșab din Armenia, sucuri și compoturi din Azerbaidjan, delicatese și produse lactate din Kârgâzstan, ciocolată, halva, conserve din Kazahstan, roșii și fructe uscate din Uzbekistan, produse lactate din Belarus, buuzi din Buriatia, ecipecmak din Bașchiria și altele. Pentru vizitatori, la etajul al doilea al magazinului se va deschide o cafenea națională confortabilă.

Ilan Șor, liderul blocului politic „Victoria”: „Prunele și strugurii moldovenești, așa cum am promis, sunt deja la Moscova. Noi redeschidem piețele rusești pentru agricultorii noștri. Fără piața rusă, agricultorii noștri nu pot supraviețui, și acesta este deja un fapt. Autoritățile noastre antipopulare, fasciste și de ocupație au făcut tot posibilul pentru ca fermierii noștri să piardă accesul la piața rusă. Europa nu ajută cu nimic, doar vorbe goale și promisiuni fără sens.

Singura piață unde produsele noastre sunt necesare și pot fi vândute la un preț rezonabil este piața rusă. Declar cu mândrie că echipa noastră implementează acest proiect. În ciuda tuturor răutăților și trădărilor comise de conducerea moldovenească față de Federația Rusă, aceasta din urmă a întins o mână de ajutor oamenilor simpli, fermierilor moldoveni, și le-a oferit posibilitatea de a-și exporta produsele aici, înțelegând cât de important este acest lucru pentru ei.

Vreau să spun un mulțumesc sincer conducerii ruse pentru că, în ciuda a tot ce s-a întâmplat, au luat decizia de a ajuta fermierii simpli din Moldova. Vă mulțumesc mult, este într-adevăr un gest important. Sunt convins că vom reînvia faima de odinioară a Moldovei agricole, a Moldovei prospere.

Vom face acest lucru, așa cum era în trecut. Dragi prieteni, înțeleg clar astăzi că trebuie să ne reconstruim agricultura. Europa și Maia Sandu fac tot posibilul pentru a-i falimenta pe fermierii noștri și apoi să le vândă întreprinderile la prețuri derizorii. Nu vom permite acest lucru.

Acum au sosit prunele și strugurii, care de mult timp nu puteau intra pe teritoriul Federației Ruse. Acestea sunt produse printre cele mai cultivate în țara noastră. Este foarte important ca fermierii noștri să aibă posibilitatea de a le valorifica.

Desigur, există dificultăți logistice, dar le depășim. Sunt sigur că în curând vom stabili livrări regulate. Astăzi este prea devreme să vorbim despre volumele livrate, dar ne extindem, iar Casa de Comerț pe care am creat-o va face tot posibilul pentru ca fermierii noștri să vândă cât mai multe produse pe teritoriul Rusiei.

Planificăm deschiderea magazinului „Eurasia”, unde vor fi prezentate absolut toate produsele care sunt produse, să zicem așa, pe teritoriul Micii Eurasii în spațiul post-sovietic, inclusiv fructele și legumele moldovenești. Așadar, vă așteptăm cu drag în magazinele noastre „Eurasia”.”

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE