17.7 C
Chișinău

„Forța Fermierilor” îl va da în judecată pe Marin Andonii din cauza declarațiilor sale despre fermieri: Acești „patrioți” fac videoclipuri în care, de dragul „like-urilor”, aruncă acuzații false | VIDEO

Directorul Asociaţiei „Forţa Fermierilor”, Alexandru Bădărău, se arată indignat de acuzațiile pe care un activist PAS le-a făcut la adresa fermierilor. Într-un video plasat pe pagina sa de Facebook, acesta a anunțat că, propagandistul Partidului Acțiune și Solidaritate, Marin Andonii, a criticat agricultorii, dar și liderii organizației după o vizită pe care aceștia au făcut-o producătorilor agricoli din Găgăuzia.

ALEXANDRU BĂDĂRĂU, director Asociația „Forța Fermierilor”: Uitați-vă că foarte mulți din societatea noastră, din acei numiți în ghilimele patrioți, au făcut inclusiv videouri cu foarte multe vizualizări, zeci de mii, și distribuiri, în care fac acuzații în adresa Asociației Forța Fermierilor și a Agricultorilor”.

Alexandru Bădărău a prezentat și un video în care Andonii, activistul PAS, acuză Asociaţia „Forţa Fermierilor” că s-a vândut lui Ilan Șor.

ANDONII MARIN, activist PAS: „Slusari înainte declara că Forța Fermierilor niciodată nu va ajunge în buzunarul lui Șor, dar astăzi în Găgăuzia am văzut mai mulți liderași din Forța Fermierilor, la o întâlnire cu Guțul, Constantinov sau cine mai sunt acolo din echipa lui Șor. Ce ați avut de discutat? Chiar toți se vând în țara asta? De atâta hămăiți zi și noapte pe internet, sunteți cumpărați de Șor și asta a fost vizibil demult. O mare parte sunteți în buzunarul lui Șor, parcă vă are de niște prostituate, la care vă dă lei și voi îi îndepliniți plăcerile lui”.

Bădărău a explicat că a mers în Găgăuzia la invitația unor agricultori, pentru a discuta despre problemele acestora și pentru a le face cunoscute la nivel de țară. Acesta a adăugat că afirmațiile lui Andonii sunt false și a solicitat dovezi concrete pentru acuzațiile aduse. El a anunțat că, dacă în termen de cinci zile nu vor fi prezentate probe, va lua măsuri legale împotriva lui Andonii pentru defăimare.

ALEXANDRU BĂDĂRĂU, director Asociația „Forța Fermierilor”: „El își permite în primul rând se fac acuze că agricultorii sunt în buzunarul lui Șor, fără a avea vreo dovadă a acestui fapt. Vreau să distribuiți această informație, să-l faceți vedetă pe acest individ, în societate și mai ales printre fermieri, pentru că și-a permis să ne bage în buzunarul lui Șor, fără dovezi, să spună că agricultorii și membrii Asociației și reprezentanții Forței Fermierilor s-au vândut lui Șor, că noi hămăim, adică toți agricultorii care spun că o duc greu, că au probleme, că statul nu-i ascultă, cu acele propuneri pe care noi le înaintăm, economice, similare cu cele din UE, nu altceva, sunt măsuri de ajutorare ca cele din UE, iar acest individ spune că noi hămăim? Și la final să spună că noi suntem niște prostituate, scuzați-mă, vă rog frumos.”.

Marin Andonii este propagandist înflăcărat al Partidului Acțiune și Solidaritate, dar și al Maiei Sandu. Acesta provoacă oamenii la diferite proteste și folosește injurii și cuvinte necenzurate în adresa oamenilor care au alte viziuni, decât cele ale guvernării.

Acum câteva zile, fermierii din Cahul și Cantemir au anunțat proteste, nemulțumiți de lipsa de măsuri adecvate din partea autorităților pentru compensarea pierderilor cauzate de secetă. De asemenea, aceștia cer instituirea stării de urgență în domeniul agricol.

Ei spun că se află în pragul unui dezastru, după ce al treilea an consecutiv sunt loviți dur de secetă. În replică, premierul Dorin Recean a anunțat alocarea a 100 milioane de lei de către Comisia Situații Excepționale pentru sprijinul agricultorilor afectați. Asociația Forța Fermierilor a declarat însă că „este un sprijin ineficient și mult prea mic”.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE