17.7 C
Chișinău

Curtea de Apel Chișinău a anulat decizia CEC în privința lui Avelin Tabarcea. Avocat: Vom insista ca cererea să fie admisă integral | VIDEO

Curtea de Apel Chişinău a anulat decizia Comisiei Electorale Centrale de a refuza înregistrarea grupului de inițiativă în susținerea candidatului la funcția de Președinte al Republicii Moldova, Avelin Tabarcea. Astfel, CEC este obligat să reexamineze cererea depusă anterior.

„Se admit parțial acțiunile în contencios administrativ înaintate de Tabarcea Avelin. Se anulează răspunsul CEC-ului numărului 8/5810 din 04.09.2024. Se obligă Comisia Electorală Centrală să examineze cererea lui Tabarcea Avelin, numărul 7/15733 din 31.08.2024, privind înregistrarea grupului de inițiativă pentru susținerea candidatului la funcția de președinte al Republicii Moldova, cu emiterea unei hotărâri motivate pe imaginea cererii respective”.

Decizia Curţii de Apel poate fi atacată cu recurs în termen de trei zile. Avocatul Nadejda Luchianciuc a declarat că va lupta ca plângerea lui Avelin Tabarcea să fie satisfăcută în totalitate.

NADEJDA LUCHIANCIUC, avocat: „Pe de o parte, noi suntem mulțumiți pentru că Curtea de Apel Chișinău, completul de judecată, a confirmat faptul că CEC-ul era obligat să emită o hotărârea motivată în acest sens, ceea ce nu a fost realizat, dar, pe de altă parte, noi suntem dezamăgiți de faptul că cererea noastră nu a fost admisă pe deplin! După ce vom primi hotărârea, noi o vom analiza și ne vom aprecia cu strategia noastră de mai departe”.

Avelin Tabarcea a menţionat că decizia Curţii de Apel vorbeşte despre faptul că echipa sa va avea câștig de cauză în instanțele internaționale.

AVELIN TABARCEA, potențial candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova: „Am crezut până la urmă că va fi o decizie corectă, ori părerea noastră este că decizia corectă trebuia să fie obligat CEC-ul să înregistreze grupul de inițiativă chiar astăzi, așa ar fi trebuit să fie, dar ei, uitați că Curtea de Apel într-un fel îi ajută, îi învață cum ei să lucreze și le spun ce trebuie ei să facă. Iarăși neam convins încă odată de o aberație totală, dar mai este încă o confirmare a faptului că noi vom obține câștig de cauză în instanțele, dacă nu ale noastre de aici, de acasă, care sunt controlate total de către Maia Sandu, vom obține câștig de cauză în instanțele internaționale”.

Amintim că Avelin Tabarcea a contestat la Curtea de Apel decizia Comisiei Electorale Centrale de a-i refuza înregistrarea grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor necesare în sprijinul său, în calitate de candidat independent la alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Tabarcea consideră că hotărârea CEC a fost ilegală și nejustificată.
În refuzul său Comisia l-a acuzat de afiliere politică, deoarece Tabarcea a candidat pentru funcția de consilier raional din partea partidului „Șansă” la alegerile locale din 2023.

Tabarcea respinge acuzațiile, subliniind că niciodată nu a fost și nu este membru al vreunui partid politic.

Potrivit CEC, în prezent sunt înregistrate 13 grupuri de inițiativă și doi candidaţi.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE