23.3 C
Chișinău

Audierile în dosarul Evgheniei Guțul, amânate din nou după o ședință de 10 minute: Bașcanul: Să înceapă să lucreze serios, nu la ordinul președintelui | VIDEO

Audierile în dosarul în care figurează bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, și secretarul aparatului central al fostului partid ȘOR au fost amânate din nou. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Buiucani. Înainte de începerea audierilor, susținătorii bașcanului, deputați și activiști ai blocului politic „Victorie” s-au adunat în fața instanței.

Audierile propriu-zise au durat nici mai mult, nici mai puțin de 10 minute, deși drumul de la Comrat la Chișinău pentru Evghenia Guțul este de aproximativ o oră și jumătate. Și ea trebuie să vină regulat la astfel de audieri.

EVGHENIA GUȚUL, bașcan al UTA Găgăuzia: „Ocupă timpul judecătorului și al meu ca bașcan al Găgăuziei, și al colegilor și avocaților mei care au alte cazuri. Să înceapă să lucreze serios, conform legii, și nu conform ordinului încă a președintelui, așa că eu cred în justiție și în lege, cred că există judecători decenți care vor face cu adevărat o judecată corectă în privința mea și a colegilor mei. Acest caz este fabricat, așa că suntem încrezători în victoria noastră”.

După ședință, susținătorii au petrecut-o pe Evghenia Guțul cu aplauze. Potrivit deciziei instanței, audierile vor continua pe 20 septembrie. Amintim că bașcanul Evghenia Guțul este acuzată de „implicare în finanțarea ilegală a unui partid politic”. Ea respinge categoric aceste acuzații și califică dosarul împotriva sa drept fabricat și politic.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE