15.5 C
Chișinău

Străzi transformate în râuri, copaci doborâți și trafic dat peste cap. Aversele au făcut, din nou, prăpăd pe străzile capitalei | VIDEO

Ploaia torențială de miercuri seara a dat bătăi de cap locuitorilor Capitalei. Din cauza debitului mare de apă, mai multe străzi au fost blocate. Din imaginile video publicate pe rețelele de socializare se vede cum unele mașini stau pe loc, iar altele se deplasează cu greu pe drumurile transformate în adevărate râuri. Șuvoaiele au pătruns și în câteva subterane.

Înaintau cu greu și troleele. Oamenii nu știau cum să coboare din unul dintre acestea. Un astfel te tablou a fost surprins pe strada Ion Creangă sectorul Buicani.

În alte imagini video se vede un copac doborât chiar la intrarea în Moldexpo.

Pe pagina sa de Facebook, Primăria a scris că, pe tot parcursul nopții, serviciile gospodărești au fost antrenate în înlăturarea consecințelor ploii torențiale și a vântului puternic în noaptea de miercuri spre joi din Capitală.

Totodată, echipele de defrișatori ai „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” intervin în sectoare, pentru a înlătura situațiile de avariere apărute în urma ploilor și rafalelor de vânt, soldate cu rupturi de crengi, iar angajații Regia „Exdrupo” lucrează la curățarea grilajelor canalizării pluviale și la salubrizarea arterelor. Intervențiile pe teren continuă și pe parcursul zilei de 12 septembrie, pe adresele unde sunt semnalate situații de avariere, comunică autoritățile municipale.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în următoarele zile meteorologii prevăd ploi cu descărcări electrice, în special în raioanele centrale și de sud.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE