17.7 C
Chișinău

„Eu nu am comis nicio infracțiune”. Profesoara din Chișinău, care a discutat despre război cu elevii săi, a depus cerere de demisie, care a fost deja semnată | VIDEO

Profesoara din Chișinău care a discutat cu elevii despre război și le-ar fi spus că nu Rusia se face vinovată de acest lucru, ci țările din Vest și NATO, fără să aștepte decizia conducerii liceului, a depus cerere de demisie, care i-a și fost semnată. Ea a refuzat să ofere declarații publice, dar într-o discuție telefonică cu reporterul Canal 5 a spus că se simte blamată și foarte supărată de tot ceea ce se întâmplă.

În plus, dascălul ne-a zis ca nu a comis nicio infracțiune ca să fie denigrată. Chiar și după această situație, ea a mărturisit că, elevi o vizitează des și își fac griji pentru situația sa. Am întrebat profesoara în ce clasă erau elevii cu care a avut discuția, ce a provocat tot scandalul, dar ea a refuzat să ne spună. În același timp, autoritățile municipale din Educație cercetau cazul.

ANDREI PAVALOI, șef-adjunct al Direcției Generale Educație din Chișinău: „Continuă ancheta cu elevii care au fost implicați în discuție, cu un psiholog specializat care urmează să analizeze care a fost influența și impactul discuțiilor asupra copiilor”.

Directoarea instituției de învățământ a declarat pentru CANAL 5 că pedagogul a explicat că discuțiile care au provocat scandalul nu au avut loc în timpul orelor și nici nu anul acesta.

VALENTINA BERDAN director Liceul Teoretic „Anton Cehov”: „Acest lucru nu s-a întâmplat în cadrul lecțiilor de pace pentru că profesoara nu conduce nici o clasă, lecțiile de pace au fost predate de către diriginți. Acest lucru s-a întâmplat anul trecut, la sfârșitul anului. Profesoara a explicat că întrebarea la acest subiect i-a fost pusă în timpul pauzei, tot atunci ea a început să răspundă și a continuat în timpul lecției”.

Conducerea liceului condamnă astfel de situații, dar totuși nu și-a dorit ca pedagogul să plece, întrucât are o vastă cu experiență de lucru și a crescut generații întregi de elevi.

VALENTINA BERDAN director Liceul Teoretic „Anton Cehov”: „Profesoara activează în cadrul acestei instituții din anul 1998. A instruit nu o singură generație, un profesor de un nivel profesional foarte înalt, un profesor care are toate calitățile unui adevărat specialist. Este un profesor, prieten și consilier”.

Am încercat să stăm de vorbă și cu profesoara vizată de neînțelegerea creată de afirmațiile sale, dar în acea zi ea avea liber și nu se afla în școală. Colegii profesoarei vizată de neînțelegere au refuzat să ne vorbească. În ziua în care am mers la școală, ea avea zi liberă. Amintim că în comunicarea cu elevii, profesoara de engleză, care, din ceea ce reiese din spusele sale, are rude în Ucraina, a afirmat că țara vecină și președintele ei, sprijiniți de Occident, nu sunt interesați de încheierea cât mai rapidă a războiului, deoarece în spatele conflictului stau interese mari și o afacere profitabilă cu arme, iar oamenii obișnuiți din Ucraina continuă să sufere.

Profesoara s-a exprimat critic și la adresa UE, unde, potrivit ei, sunt promovate căsătoriile între persoane de același sex și persoanele LGBT. Profesorul le-a mai spus școlarilor că Maia Sandu conduce Moldova pe același drum.

Ministerul Educației din Republica Moldova a condamnat comportamentul profesoarei, numind cuvintele acesteia „mesaje propagandistice care incită la ură și intoleranță”. Instituția a solicitat conducerii liceului și direcției municipale de educație să efectueze o investigație și să raporteze rezultatele acesteia.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE