25.5 C
Chișinău

Din nou, abordări selective! Andrei Spînu a ignorat demonstrativ întrebările jurnalistului Canal 5, dar a răspuns presei proguvernamentale | VIDEO

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a demonstrat din nou că are o abordare selectivă față de mass-media, refuzând demonstrativ să răspundă la întrebările jurnaliștilor postului de televiziune Canal 5. De această dată, înainte de ședința Guvernului, am vrut să aflăm mai multe informații despre cea de-a treia licitație privind spațiile comerciale de la aeroport, însă Spînu, după ce a ascultat atent întrebarea, a neglijat-o intenționat, adresându-se, către ceilalți jurnaliști.

– Cum comentați că la cea de-a treia licitație de la Aeroport participă doar o singură companie, Lagardere? De ce nu au fost publicate condițiile, termenii oficial?
– Ok, mai sunt întrebări?
Vă rog să răspundeți la întrebare”.

În schimb, Spînu a răspuns la aceeași întrebare, când aceasta a fost adresată de jurnaliștii canalelor proguvernamentale.

„ – Am zis, că nu răspund televiziunilor afiliate unui grup…
– Ok, aceeași întrebare, dar răspundeți pentru celelalte televiziuni.
– Da. Ok, vă rog, puneți întrebarea. – Privitor la licitație, v-a întrebat colega.
– Toată informația despre licitație puteți s-o luați de la Agenția Proprietății Publice”.

Nu este pentru prima dată când Andrei Spînu refuză în mod demonstrativ în să răspundă la întrebările jurnaliștilor postului Canal 5 și chiar să îi atacă. Acest lucru s-a întâmplat de nenumărare ori, atunci când am vrut să aflăm răspunsuri la informații de interes public.
Cât despre licitația de la Aeroport, ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, se spală pe mâini și pasează responsabilitatea pentru prelungirea tenderului pe Agenția Proprietății Publice.

ANDREI SPÎNU, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale: „Toată informația despre licitație puteți s-o luați de la Agenția Proprietății Publice. Eu am văzut comunicatele de pe acest subiect. Este o licitație făcută transparent, toate documentele au fost publicate. De licitație se ocupă Agenția Proprietății Publice și este bine să întrebați Agenția Proprietății Publice care va oferi absolut toată informația despre această achiziție, nu se ocupă Ministerul pe care-l conduc”.

Am vrut să ne convingem că există un comunicat pe pagina Agenției Proprietății Publice despre cea de-a treia licitație de la Aeroport, însă la o simplă căutare a cuvântului „licitație”, am dat doar de comunicatele din perioada lunilor ianuarie – iulie.

Anterior însă Andrei Spînu era interesat activ despre procedura de licitație și posta orice noutate despre tender, regulile tenderului fiind promovate anume de Spînu și deputatul PAS, Radu Marian și nu de APP sau Comisia de licitație.

Întâmplător sau nu, dar faptul că Andrei Spînu s-a îndepărtat de licitație coincide cu perioada când procurorii au anunțat că au pornit procesul de investigație a organizării concursului pentru chiria spațiilor comerciale de la Aeroport, după ce mai mulți politicieni și experți au atras atenția că procedura se desfășoară cu nereguli.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE