28.9 C
Chișinău

Vasile Bolea a depus o plângere la CEC: Maia Sandu face o campanie de propagandă de amploare, chiar dacă perioada de agitație nu a început încă | VIDEO

Vasile Bolea a depus o plângere la Comisia Electorală Centrală privind încălcările legislației electorale de către partidul de guvernământ PAS. În adresarea sa, deputatul a menționat o campanie de propagandă pe scară largă, pe care partidul Maiei Sandu o desfășoară înainte de perioada de agitație stabilită de lege.

„Membrii PAS au amplasat bannere în întreaga țară, promovând referendumul pentru integrarea europeană. Asta, în condițiile în care perioada de campanie electorală, stabilită prin acte juridice, încă nu a început. Aceeași publicitate ilegală au postato și pe internet. Campania de propagandă se desfășoară cu încălcarea regimului de finanțare. Partidele sunt obligate să raporteze cheltuielile pentru campanie. PAS nu face acest lucru”, a subliniat Vasile Bolea.

Mai mult, Vasile Bolea susține că, pe portalurile digitale, susținătorii integrării europene îndeamnă cetățenii să răspândească activ materialele de agitație, ceea ce, în menționează politicianul, reprezintă o încălcare clară a legilor Rpublicii Moldova.

„Aceste acțiuni reprezintă o sfidare demonstrativă a legilor și o încercare de a implica cetățenii în activități ilegale. Aceste metode viclene și josnice de luptă politică sunt o trăsătură distinctivă a partidului de guvernământ. Trebuie să ne opunem lor prin toate mijloacele legale” a subliniat Vasile Bolea.

Nici Partidul de guvernare PAS și nici Comisia Electorală Centrală nu au comentat deocamdată adresarea depusă de deputatul Vasile Bolea la CEC. Potrivit calendarului alegerilor aprobat de CEC, campania electorala pentru alagerile prezidentiale și a referemdumului constituțional începe la 20 septembrie.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE