28.9 C
Chișinău

„Un specialist desăvârșit, care a instruit generații întregi”. Directoarea liceului unde o profesoară le-ar fi vorbit elevilor despre război spune că discuția nu a avut loc în timpul orelor și nici anul acesta | VIDEO

Profesoara din Chișinău, care a discutat cu elevii despre război și le-ar fi spus că nu Rusia se face vinovată de acest lucru, ar putea fi destituită din funcție. Cel puțin asta spune Andrei Pavaloi, șeful adjunct al Direcției municipale Educație. Totuși, decizia va fi luată de către directorul liceului în care predă dascălul.

ANDREI PAVALOI, șef-adjunct al Direcției Generale Educație din Chișinău: „Continuă ancheta cu elevii care au fost implicați în discuție, cu un psiholog specializat care urmează să analizeze care a fost influența și impactul discuțiilor asupra copiilor.Directorul ca și angajator urmează să ia măsuri în raport cu doamna profesoară”.

Directoarea instituției de învățământ a declarat pentru CANAL 5 că a fost creată o comisie care investighează cazul. Ea a mai adăugat că pedagogul a explicat că discuțiile care au provocat scandalul nu au avut loc în timpul orelor și nici nu anul acesta.

VALENTINA BERDAN director Liceul Teoretic „Anton Cehov”: „Acest lucru nu s-a întâmplat în cadrul lecțiilor de pace pentru că profesoara nu conduce nici o clasă, lecțiile de pace au fost predate de către diriginți. Acest lucru s-a întâmplat anul trecut, la sfârșitul anului. Profesoara a explicat că întrebarea la acest subiect i-a fost pusă în timpul pauzei, tot atunci ea a început să răspundă și a continuat în timpul lecției”.

Conducerea liceului condamnă astfel de situații, dar totuși nu și-ar dori ca pedagogul să fie demis.

VALENTINA BERDAN director Liceul Teoretic „Anton Cehov”: „Profesoara activează în cadrul acestei instituții din anul 1998. A instruit nu o singură generație, un profesor de un nivel profesional foarte înalt, un profesor care are toate calitățile unui adevărat specialist. Este un profesor, prieten și consilier”.

Am încercat să stăm de vorbă și cu profesoara vizată de neînțelegerea creată de afirmațiile sale, dar în acea zi ea avea liber și nu se afla în școală.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE