28.3 C
Chișinău

Premierul Slovaciei, către Recean: Viața în Uniunea Europeană nu este atât de ușoară precum pare | VIDEO

Un duș rece pentru autoritățile moldovenești din voiajurile acestora peste hotare. Viața în Uniunea Europeană nu este atât de ușoară precum pare. Declarația a fost făcută de către premierul slovac, Robert Fico, în cadrul unei conferințe de presă comune cu prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, în timpul vizitei premierului moldovean la Bratislava. Acesta însa nu a precizat cu ce greutăți ar putea să se confrunte Moldova odată cu aderarea la Uniunea Europeană.

ROBERT FICO, prim-ministrul Slovaciei: „Subiectul principal care a fost discutat cel mai mult a fost ambiția Republicii Moldova de a deveni stat membru al Uniunii Europene. Poate a fost surprins domnul prim-ministru, când am vorbit foarte deschis despre Uniunea Europeană și că viața acolo nu e atât de ușoară precum pare, dar, totodată, am convenit faptul că a fi membru al Uniunii Europene este cel mai bun lucru pe care poate să-l facă o țară în acest spațiu”.

La rândul său, prim-ministrul Dorin Recean a îndemnat oamenii de afaceri din Slovacia să investească în Republica Moldova.

DORIN RECEAN, prim-ministrul Republicii Moldova: „ Vreau acum să invit investitorii slovaci să anlizeze oportunitățile de afaceri din Republica Moldova. Noi, chiar recent, am anunțat o licitație mare pentru energia regenerabilă eoliană și fotovoltaică, dar avem și proiecte de infrastructură, unde credem că investitorii ar avea avantaje competitive” .

Invitațiile pentru potențialii investitori au fost făcute, chiar dacă recent din Republica Moldova au plecat doi mari investitori din sectorul producerii pieselor auto, Fujikura și Coroplast, astfel fiind pierdute mii de locuri de muncă.

Totodată, administratorii mai multor companii și oameni de afaceri s-au plâns de numeroase impedimente cu care se confruntă mediul de business în Moldova, inclusiv, controale excesive și birocatice din partea aurtorităților. Precizăm că prim-ministrul Dorin Recean a întreprins, la data de 10 septembrie, o vizită de lucru în capitala Republicii Slovace, Bratislava.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE