28.3 C
Chișinău

Cod galben de instabilitate atmosferică în toată țara. Se anunță ploi și descărcări electrice

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis astăzi, 11 septembrie, cod galben de vreme instabilă în toată țara. Avertizarea meteo este valabilă până joi, 12 septembrie, ora 05:00, scrie Realitatea.MD. 

Meteorologii spun că în perioada respectivă se prevăd ploi de scurtă durată însoțite de descărcări electrice, izolat averse puternice și intensificări ale vântului.

„În intervalul menționat se prevăd ploi de scurtă durată însoțite de descărcări electrice, izolat în raioanele centrale și de sud – averse puternice (în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-30 l/m², izolat 35-45 l/m²). De asemenea, se pot înregistra intensificări ale vântului cu rafale de până la 15-20 m/s”, se arată în mesajul emis de SHS.

În acest context, Primăria Chișinău face apel către locuitorii și oaspeții Capitalei să dea dovadă de prudență, pentru a-și proteja sănătatea și bunurile materiale.

De asemenea, pentru a preveni eventuale incidente, cetățenii sunt îndemnați să evite arborii bătrâni, inclusiv parcarea automobilelor sub aceștia. Autoritățile municipale sunt pregătite și vor interveni în teren după caz.

În cazul înregistrării situațiilor problematice, în urma averselor, locuitorii orașului sunt îndemnați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04 sau să sune la numărul unic de urgență 112.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE