27.2 C
Chișinău

Șoferul ucrainean, care a lovit mortal un pieton în Chișinău, era în stare avansată de ebrietate. Rezultatele expertizei | VIDEO

Șoferul de 26 de ani, care în 4 septembrie a tamponat mortal pe o trecere de pietoni din capitală un bărbat de 76 de ani, se afla în stare de ebrietate avansată. Despre asta anunţă Poliţia. Potrivit comunicatului, rezultatul expertizei a arătat că alcoolemia conducătorului auto era de 1,85 g/l, de peste şase ori mai mult decât norma maximă. 

Canal 5 a solicitat detalii de la IGP despre acest caz. Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol ne-a scris că tânărul se află în arest pentru 30 de zile, în penitenciar.

El este cercetat penal pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate cu depășirea limitei de alcool admis, care a cauzat decesul unei persoane, dar și părăsirea locului accidentului rutier. Pentru asta, conform Codului Penal, şoferul riscă până la 8 ani de închisoare.

Am încercat să aflăm şi dacă tânărul îşi recunoaşte vina, dacă a fost stabilită cetăţenia lui şi în care stat era înmatriculată maşina, dar până la momentul editării acestui material n-am primit răspuns, deşi am încercat să aflăm asta şi în ziua accidentului rutier.

Amintim că bărbatul de 76 de ani a fost tamponat mortal miercuri dimineața, pe bulevardul Dacia din sectorul Botanica al Capitalei. IGP a comunicat atunci că victima traversa strada regulamentar, când a fost spulberată de un Audi, care în final a ajuns într-un copac şi s-a răsturnat.

Oamenii legii adăugau că mașina era înmatriculată într-un alt stat, dar nu au menționat despre ce țară e vorba, așa cum o fac de obicei în notele lor informative. Potrivit internauților, la volan era un ucrainean, care ar fi scos plăcuțele mașinii sale, înmatriculate în Ucraina.

Martorii au mai scris că şoferul avea viteză şi a încercat să scape de polițiști, dar aceştia au avut noroc de oamenii aflați în zonă, care nu l-ar fi lăsat pe tânăr să fugă. El a refuzat să treacă la faţa locului testarea alcoolscopică.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE