27.2 C
Chișinău

Șase zile de spectacol grandios cu peste 100 de interpreți: Festivalul internațional „Dream fest” a avut loc la Baku. Organizator Emin Agalarov: Vreau să mă întorc în Moldova | VIDEO

Unul dintre cele mai importante evenimente ale acestei veri a fost festivalul internațional „Dream Fest”, care s-a desfășurat în perioada 23 și 28 iulie la Baku, stațiunea Sea Breeze, de pe malul pitoresc al Mării Caspice. Festivalul, organizat de talentatul cântăreț și antreprenor Emin Agalarov, a reunit peste 100 de artiști internaționali, printre care David Foster din Canada, Bosson din Suedia, grupul legendar Arabesque, Jason Derulo din Statele Unite și Thomas Anders din Germania, printre alții. Evenimentul a avut un succes remarcabil atât în rândul localnicilor, cât și al vizitatorilor din întreaga lume.

Emin Agalarov a recunoscut că a fost extrem de emoționat, deoarece a fost prima dată când a organizat un eveniment de asemenea amploare. Totuși, el este încrezător că, în anul următor, festivalul va deveni un eveniment internațional de mare prestigiu în lumea muzicii.

EMIN, interpret, organizator al festivalului Dream Fest: „Cred că o va pune pe harta lumii pentru genul de evenimente muzicale la nivel mondial pe care oamenii le vor aștepta. Adică acesta este un festival de aplicații, întotdeauna cel mai dificil. După ce va fi difuzat la televizor, oamenii vor putea, în primul rând, să-l cunoască prin versiunea TV și apoi, poate, să îl viziteze anul viitor.”

La rândul său, Emin și-a amintit și de concertul său solo din 2019, care a avut loc în Moldova și a spus că va mai veni bucuros la noi.

EMIN cântăreț, organizator al festivalului Dream Fest: «Am fost la concert și mi-a plăcut foarte mult. Nu mai fost de mult timp la un astfel de eveniment, așa că trebuie să ne întoarcem.».

Acest eveniment a fost foarte apreciat și de cântărețul suedez Bosson, care a interpretat în exclusivitate pentru canalul nostru TV un vers din cunoscutul său hit internațional.

BOSSON , cântăreț suedez : «Emin este fantastic. Organizarea a fost deosebită, demonstrând un profesionalism remarcabil și o pregătire impecabilă.». 0:33-0:36 «Este o onoare să fiu aici».

Legendarul grup de muzică Arabesque a trăit emoții deosebit de intense pe scenă, întrucât, în a treia zi a festivalului, a prezentat în premieră noua piesă: “Music is always the key”.

Idolul a milioane de oameni, producătorul și cântărețul georgiano-german Brandon Stone, a lăudat festivalul.

BRANDON STONE, cântăreț, compozitor: „Un festival la scară foarte mare, după cum vedem cu toții. Acesta este unul dintre cele mai mari evenimente care nu a avut loc de mult timp în spațiul post-sovietic. Mulțumiri lui Emin, care face un festival atât de mare pentru țara lui, pentru orașul său și, de asemenea, pentru noi toți”.

În discuția cu jurnalistul nostru la Baku, Brandon Stone și-a amintit cu deosebită căldură de ultimul său zbor în Moldova și de mamăliga și vinul pe care le-a îndrăgit.

BRANDON STONE, cântăreț, compozitor: „Mi-ar plăcea să zbor în Moldova. Apropo, nu am mai fost de mult. Abia aștept să cunosc fanii care ne scriu mult din Moldova. Mămăliga este felul meu preferat de mâncare. Am spus asta de mai multe ori. Bine, și, desigur, vinul, cum fără el?”.

Incredibil de talentatul cântăreț și chitarist canadian David Foster, care a venit la Baku împreună cu soția sa, cântăreața americană Katharine McPhee, a cucerit inimile vizitatorilor cu interpretarea sa virtuozică și spectaculoasă, inclusiv alături de Emin și Ani Lorak.

DAVID FOSTER, cântăreț și clavipier canadianKatharine McPhee, cântăreață americană, soție: Am pregătit o muzică extraordinară. De fiecare dată când sunt pe scenă este o surpriză. Întotdeauna ceva bun. O mulțime de cântece noi. Va cânta cu diferiți oameni. – Voi cânta cu Ani Lorak”.

Dream Fest oferă șase zile de spectacol grandios și atmosfera unor evenimente legendare pe malul Mării Caspice. Farmecul oriental al culturii azere, renumită pentru ospitalitatea sa, a devenit o parte esențială a festivalului.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE