27.2 C
Chișinău

„Pentru Moldova fără UE”. Activiștii blocului „Victorie” au organizat, la Bălți, un marș împotriva integrării europene | VIDEO

Activiștii blocului „Victorie” au organizat un marș împotriva integrării europene. Acțiunea de protest a avut loc în municipiul Bălți. Tinerii înarmați cu afișe, bannere și drapele ale Republicii Moldova au mărșăluit pe principalele străzi din capitala de nord a țării, scandând: „Pentru Moldova fără UE”.

Manifestanții le-au spus jurnaliștilor noștri că intenționează să lupte pentru suveranitatea țării, identitatea moldovenească și împotriva politicilor care amenință interesele naționale ale Moldovei.

„Se încearcă târârea țării noastre într-un conflict internațional între cele două jumătăți ale lumii. Se încearcă antrenarea țării noastre în acest conflict de partea UE, cu ce noi suntem împotrivă”.

„Tinerii vor o schimbare de mentalitate. Vor să trăiască într-un stat în care au oportunități, în care își pot alege viitorul, în care pot crește și se pot dezvolta. Ceea ce se întâmplă astăzi în țară este incomparabil cu ceea ce ne dorim, pentru că suntem conduși de grupul infracțional PAS aflat încă la putere.”

„Astăzi, băieții din nordul Moldovei s-au adunat pentru a spune un NU hotărât politicilor actualei guvernări care duc la degradare. Maia Sandu și partidul de guvernământ fac totul pentru ca tinerii să plece. Pentru ca tinerii din țara noastră să nu aibă viitor”.

Potrivit lui Nicolai Șicolai, activist al Blocului Victorie, evenimentul culminant – referendumul privind integrarea europeană și alegerile prezidențiale – vor avea loc în toamnă. Șicolai i-a îndemnat pe bălțeni să voteze împotriva UE.

NICOLAI ȘICOLAI, activist al blocului „Victorie”: „Astăzi facem apel la fiecare cetățean care se consideră moldovean, care cunoaște istoria Moldovei, care știe că Moldova are mai multe drepturi decât România de astăzi. Fiecare moldovean care vrea ca țara lui să se dezvolte – să meargă la secția de votare pe 20 octombrie și să voteze împotriva referendumului privind integrarea europeană și împotriva Maiei Sandu! Doar așa putem asigura un viitor decent pentru copiii noștri!”.

Unul dintre liderii aripii de tineret a blocului Victorie, Iurie Vitneanschi, a declarat că evenimente similare vor fi organizate în diferite zone ale țării, de la Ocnița până la Giurgiulești.

IURIE VITNEANSCHI, reprezentant al blocului „Victorie”: „Astăzi am organizat primul marș dintr-o serie de marșuri. Vrem să arătăm populației și autorităților că tinerii nu stau deoparte, ei au propria opinie! Tinerii sunt împotriva integrării europene și a politicilor actualei guvernări și a Maiei Sandu. Acesta este primul marș, care a adunat peste o mie de persoane în capitala de nord. Weekendul viitor planificăm să ne întâlnim cu tinerii de la sud, la Comrat”.

Este de menționat că acțiunea de protest de la Bălți a început târziu. Poliția i-a împiedicat pe tineri să se adune în centrul orașului, autobuzele cu care călătoreau activiștii au fost oprite și lipsite de plăcuțe de înmatriculare la intrarea în oraș. Cu toate acestea, protestatarii s-au adunat, mergând practic pe jos spre centrul orașului.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE