27.2 C
Chișinău

Federația Rusă a numit un nou ambasador la Chișinău. Cine-l va înlocui pe Oleg Vasnețov | VIDEO

Noul ambasador al Federației Ruse în Republica Moldova este Oleg Ozerov. Decretul a fost semnat de președintele Vladimir Putin. Documentul a fost publicat în 10 septembrie. Ozerov îl va înlocui pe Oleg Vasnețov, care a fost ambasadorul Rusiei în Moldova din anul 2018.

Noul șef al misiunii diplomatice are 66 de ani. Din 2020, era ambasador cu misiuni speciale al Ministerului rus de Externe și șeful secretariatului Forumului de parteneriat Rusia-Africa. Ozerov este un orientalist-arabist, absolvent al Institutului de Stat de Relații Internaționale din Moscova. A lucrat în Siria, Tunisia, Franța.

Din 2001 până în 2005, a fost consilier principal și șef al departamentului Orientului Mijlociu și Africii de Nord la MAE. Din 2010 până în 2017, a fost ambasador extraordinar și plenipotențiar al Rusiei în Arabia Saudită, iar din septembrie 2011 – reprezentant permanent al Rusiei în Organizația pentru Cooperare Islamică.

Din 2017 până în 2020 a fost director adjunct al Departamentului African de la Ministerul de Externe al Rusiei. Oleg Ozerov a fost decorat cu Ordinul Prieteniei, medalia „Pentru merite în faţa Patriei”, gradul II.

Este autorul mai multor publicații științifice în domeniul istoriei politice moderne a Orientului Mijlociu. Vorbește în arabă, franceză și engleză.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE