17.2 C
Chișinău

„Oamenii stau afară, în ploaie, așteptând aterizările. În schimb, în interior e un confort optim”. Fostul ministru al Protecției Sociale Marcel Spataru a criticat măsurile restrictive de la aeroport | VIDEO

De aproape șase luni, persoanele care își întâmpină sau își petrec apropiații la aeroport sunt nevoite să stea ore în șir în aer liber în fața clădirii aeroportuare, deoarece nu sunt lăsați în sala de așteptare. Mulți pasageri, la rândul lor, se plâng că din cauza acestor condiții de securitate, care au fost prelungite de mai multe ori de autorități, pierd zboruri, stând ore întregi în cozi imense la înregistrare.

„Nu este deloc normal? Pentru oameni – nu! Trebuie create condiții normale pentru oameni, favorabile lor”.

„Este rău! De ce se fac astfel de clădiri? Ca să stai lângă ele? Dar dacă plouă?”.

„Nicăieri nu am mai văzut de astea! Am zburat mult și am fost la New York și nu am văzut niciodată așa ceva. De ce ar trebui să stau aici?”.

„Toate aceste lucruri nu sunt deloc normale. Dar dacă plouă afară, acolo unde așteaptă oamenii? Cred că ar fi mai bine să se instaleze scanere sau echipamente similare pentru a verifica dacă cineva este înarmat. Astfel, s-ar putea lua măsuri de siguranță adecvate, fără a ține oamenii pe stradă.”

„E cam enervant, sinceră să fiu. Măcar ar putea să construiască ceva acolo, să facă ceva..”.

„E greșit ceea ce se face. Oamenii ar trebui să aibă parte de condiții normale, nu să aștepte în vânt, fie că pleacă, așteaptă, sau întâmpină pe cineva. Este important să asigurăm un mediu confortabil și adecvat pentru toți”.

„Cred că această măsură este neobișnuită. Acum încă nu-i atât de frig, dar vine iarna și va fi frig să stai aici, așteptarea în așa condiții nu va fi deloc plăcută. În Europa nu există așa ceva. De exemplu, în Belgia, toată lumea este liberă să intre și totul este gratuit. Cred că măsurile de la noi sunt exagerate”.

Unul dintre cei care aproape că a ratat zborul este fostul ministru al Protecției Sociale, Marcel Spătaru. El a menționat despre acest incident într-o postare pe rețele sociale.

„Eram cât pe ce să pierd avionul de la București la Chișinău. La controlul de pașapoarte era coadă. La Aeroportul din Chișinău intrarea în clădire este permisă doar celor care au bilet de zbor, și asta „în scopul asigurării unui confort optim, unui climat liniștit”. Așa că oamenii care au venit să-și întâmpine persoanele dragi stau afară, în ploaie, în fața clădirii. Așteaptă, uzi, avioanele. În schimb în interior e un confort optim, a scris Spatar.

Amintim că, începând din martie anul trecut, gestionarea Aeroportului Internațional Chișinău a fost preluată de stat de la compania Avia Invest. Începând cu 1 mai 2024, accesul în clădirea aeroportului este permis doar pasagerilor cu bilet și document de călătorie, personalului și echipajului aeronavelor. Atunci s-a anunțat că aceste măsuri sunt implementate pentru a asigura confortul și siguranța tuturor călătorilor. Restricția a fost extinsă până pe 30 septembrie.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE