17.2 C
Chișinău

„Bufonii de buzunar zdrobesc candidații independenți din opoziție”. Mai mulți activiști civici au organizat un protest la CEC, nemulțumiți de activitatea Comisiei | VIDEO

Mai mulți activiști civici au organizat joi un protest în fața clădirii Comisiei Electorale Centrale. Tinerii sunt nemulțumiți de felul în care sunt tratați unii potențiali candidați care vor să se înscrie în cursă pentru prezidențiale și consideră că politica CEC este injustă, iar procesul electoral nu este unul echitabil.

VLAD CROITORU, activist: „Astăzi, oamenii care nu sunt indiferenți au venit în fața clădirii CEC pentru a spune „nu” decisiv la ceea ce se întâmplă în această clădire. Când bufonii de buzunar ai acestui Guvern zdrobesc candidații independenți de opoziție, interzic activitatea partidelor politice, ei nu îi vor înregistra, eu vă asigur și ne vom convinge de asta în scurt timp”.

ARTIOM EVTUȘENCO, activist: „Candidații din alte partide politice, dintr-un motiv oarecare, au dreptul să se înregistreze, primesc acordul ca să colecteze semnături, însă candidatul din partea blocului politic Victorie, din păcate rămâne în afara acestei curse electorale, prin anumite motive care sunt doar în capul Maiei Sandu și se pare că și în cele ale conducerii CEC”.

Protestatarii au cerut demisia vicepreședintelui CEC, Pavel Postica.

„Pavel Postica face totul ca să încalce drepturile cetățenilor. În fiecare zi, CEC și acei oameni care lucrează aici, nu permit cetățenilor să aleagă candidații pe care îi vor. CEC DEMISIE!!

Amintim că, în data de 20 octombrie, cetățenii sunt așteptați la urnele de vot, când se va desfășura scrutinul prezidențial, dar și referendumul.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE