17.2 C
Chișinău

„Am fost tratați pe nedrept”. Avelin Tabarcea a contestat la Curtea de Apel decizia CEC de a-i refuza înregistrarea grupului de inițiativă | VIDEO

Avelin Tabarcea a contestat la Curtea de Apel decizia Comisiei Electorale Centrale, prin care i-a fost respinsă înregistrarea grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor necesare în sprijinul său, în calitate de candidat independent la alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Tabarcea consideră că decizia CEC a fost ilegală și nejustificată.

AVELIN TABARCEA, artist emerit al Republicii Moldova: „Așa cum am anunțat la conferința de presă, ne vom adresa tuturor instanțelor posibile și imposibile pentru a obține justiție. Considerăm că am fost tratați pe nedrept. Am primit sute și mii de mesaje de la susținătorii noștri, care ne-au cerut să nu ne oprim, să continuăm lupta, pentru că dacă lăsăm totul așa cum este, vom tăcea și nu vom face nimic, ne vor distruge! Și promitem că vom lupta, vom merge până la capăt și vom câștiga acest caz!”

Avocatul lui Tabarcea, Nadejda Luchianiuc, consideră că CEC a încălcat legea refuzând înregistrarea lui Tabarcea.

NADEJDA LUCHIANIUC, avocat: „Refuzul CEC este nejustificat și ilegal. Pe 30 august am depus cererea, toate documentele erau în ordine, conform cerințelor legale. Pe 2 septembrie a avut loc ședința CEC, în cadrul căreia unul dintre membri a propus acordarea unei evaluări pozitive acestei cereri, dar 6 membri ai CEC au votat împotriva. Considerăm că acest refuz este nejustificat și ilegal. Ca argument, ei au spus că Avelin Tabarcea a participat la alegerile locale din 2023 în calitate de candidat. Dar legea nu prevede acest motiv ca argument pentru refuz.”

Amintim că Avelin Tabarcea intenționează să candideze la alegerile prezidențiale din această toamnă în calitate de candidat independent. Totuși, CEC l-a acuzat de afiliere politică, deoarece Tabarcea a candidat pentru funcția de consilier raional din partea partidului „Șansă” la alegerile locale din 2023. Tabarcea respinge acuzațiile de afiliere politică, subliniind că niciodată nu a fost și nu este membru al vreunui partid politic.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE