17.2 C
Chișinău

Maria Zaharova: Orice provocare asupra cetățenilor ruși din regiunea transnistreană va fi considerată un atac asupra Federației Ruse | VIDEO

„Rusia va considera orice provocare împotriva cetățenilor ruși și a forțelor de menținere a păcii din Republica Moldovenească Nistreană nerecunoscută drept un atac asupra Federației Ruse”.

Asta a declarat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, la Forumul Est-economic. Afirmaţia este un răspuns la declarația recentă a șefului diplomaţiei de la Chişinău, Mihai Popşoi, care, la forumul GLOBSEC, a spus că militarii ucraineni asigură securitatea Moldovei prin operațiuni militare pe teritoriul Rusiei. Pe fondul acestor și altor declarații similare, Zaharova a menţionat că îndemnurile Chișinăului și Kievului de a scăpa de prezența militară rusă în regiunea transnistreană sunt inacceptabile.

MARIA ZAHAROVA, reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse: În afară de pacificatorii ruși staționați în Transnistria, acolo locuiesc peste 220.000 de cetățeni ai Rusiei. Orice provocare va fi considerată în conformitate cu dreptul internațional drept un atac asupra Federației Ruse”.

Potrivit lui Zaharova, actualele autorități moldovenești își duc țara pe „calea fatală a Ucrainei”, urmând parcursul anti-rus prescris de Occident. Ea a menționat că Moldova încearcă „să scape” de prezența militară rusă în Transnistria, dar în același timp ignoră complet istoria conflictului din regiune și motivul introducerii contingentului rus de menținere a păcii.

Ministerul de Externe al Republicii Moldova nu a comentat deocamdată declarația lui Zaharova.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE