Partidul Politic „Șansă” a depus, miercuri, 4 septembrie, actele la Comisia Electorală Centrală pentru a participa la referendumul din 20 octombrie a acestui an.
„Nu pentru aderarea la UE”. Aceasta e opțiunea cu care liderul partidului politic „Șansă”, Alexei Lungu, îi îndeamnă pe alegători să meargă la referendumul republican din toamnă, unde urmează să răspundă la întrebarea „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?” Lungu a mai puctat că, împreună cu colegii săi, va lupta pentru fiecare moldovean care vrea un trai mai bun și care vrea să trăiască într-o țară mai liberă și dezvoltată.
ALEXEI LUNGU, liderul Partidului Politic „Șansă”: „Am depus cererea pentru participarea la referendum, cu opțiunea „Nu pentru așa-numita integrare europeană”. Suntem partidul care am venit să apărăm dreptul majorității cetățenilor Republicii Moldova care nu susține această pseudo aderare, nu susține impunerea valorilor LGBT, nu susține dispariția statului Republica Moldova și care nu impune pierderea valorilor entității naționale și pierderea tradițiilor pe care ni le-au lăsat strămoșii”.
Și colega sa de partid, Cristina Vulpe a îndemnat alegătorii ca la referendumul din 20 octombrie să spună „nu” integrării europene.
CRISTINA VULPE, reprezentant, Partidul Politic „Șansă”: „Da, este bine în UE, dar nicăieri nu e mai bine decât acasă, iar noi trebuie să ne păstrăm casa. De aceea, la referendumul din 20 octombrie, noi vom spune NU, pentru integrarea europeană și un categoric DA, pentru neutralitatea țării noastre, pentru Republica Moldova și asta îi îndemnăm pe toți cetățenii să facă”.
Ivan Guci, membru al consiliului Politic al Partidului „Șansă” spune că referednumul din toamnă este o capcană pentru alegătorii moldoveni, explicând și de ce.
IVAN GUCI, membru al consiliul Politic al Partidului Politic „Șansă”: „De fapt, acest referendum este o capcană care vine să spună, nu atât da, integrării europene, cât modificării Constituției în favoarea altei legi supreme, care nu este cea a țării noastre. O capcană care poate exploda în orice moment și noi ne putem pierde neutralitatea, dar și alte lucruri strategice pentru țara noastră”.
Comisia Electorală Centrală are la dispoziție trei zile pentru a se expune cu privire la înregistrarea Partidului Politic „Șansă” în calitate de participant la referendum. Avocatul Vadim Banaru și-a exprimat speranța că CEC va lua o decizie corectă și în conformitate cu legislația.
VADIM BANARU, avocat: „CEC urmează într-un termen să vină cu o hotărâre. Sperăm că Comisia Electorală Centrală va respecta buchea legii și va emite o hotărâre de înregistrare a Partidului Politic „Șansă” și să fie asigurat dreptul constituțional de a-și expune poporul voința în cadrul acestui referendum. În caz de o decizie ilegală, o vom contesta în instanța de judecată”.
Alegerile prezidențiale din țara noastră vor avea loc pe data de 20 octombrie. Tot în aceeași zi, se va desfășura și referendumul republican constituțional, în cadrul căruia cetățenii vor răspunde la întrebarea dacă susțin sau nu modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană.