17.2 C
Chișinău

CNA, despre perchezițiile matinale la Soroca: Viceprimarul municipiului, arhitectul șef și secretarul Consiliului, reținuți pentru trucarea licitațiilor | VIDEO

Viceprimarul municipiului Soroca, arhitectul șef și secretarul Consiliului municipal au fost reținuți de către ofițerii Centrului Național Anticorupție. Potrivit CNA, reținerile au avut loc în urma unor percheziții de amploare desfășurate în 45 de locații din Soroca, inclusiv la Primărie și la Consiliul Municipal.

Urmărirea penală a fost pornită în baza bănuielii rezonabile, precum că persoane cu funcţie de demnitate publică din cadrul Primăriei şi Consiliului municipal Soroca ar fi ajutat unii agenți economici să obțină un set de documente pentru încheierea unor contracte cu municipalitatea contra unor remunerații ilicite.

De asemenea, în schimbul banilor primiți prin intermediul unor terți, funcționarii ar fi trucat mai multe licitații favorizând anumiți agenți economici. Până în prezent, 4 persoane au statut de bănuit, dintre care 3 au fost reținute pentru 72 de ore și plasate în izolator.

Toate acțiunile au loc sub conducerea procesuală a Procuraturii municipiului Bălți. Pentru a afla mai multe informații, am sunat în anticamera primăriei Soroca, unde una dintre angajate ne-a confirmat faptul că au loc percheziții, însă nu ne-au putut oferi alte detalii.

Președintele Consiliului Raional Soroca, Veaceslav Rusnac, nu ne-a răspuns la telefon pentru o reacție.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE