17.2 C
Chișinău

Vasile Bolea a participat la „primul sunet” la Liceul „Natalia Gheorghiu”, unde s-a revăzut cu profesoara sa de geografie: Este o bucurie să văd copilașii noștri, care sunt viitorul acestei țări | VIDEO

Un nou început de an școlar. În majoritatea instituțiilor de învățământ din întreaga țară, sărbătoarea a fost marcată astăzi de festivități pline de veselie și optimism. Părinții, cu emoții de mândrie și speranță, au asistat la festivitățile tradiționale din curțile școlilor, în timp ce elevii, cu ghiozdanele pregătite și uniformele impecabile, au fost întâmpinați cu aplauze și felicitări.

Boboceii din clasa I, de la Liceul Teoretic ”Natalia Gheorghiu”, au pregătit, de asemenea, un amplu program festiv, iar colegii din clasele mai mari le-au urat succese mari pe tărâmul cunoștințelor.

După careu, elevii și-au ocupat locurile în bănci, pentru a participa la prima lecție cu genericul „Împreună pentru pace”.

GALINA GANZIUC, profesoară de clasele primare : „Desigur, 1 septembrie este o zi foarte emoționantă, indiferent de câți ani ai lucrat într-o școală – este în continuare emoționantă și plăcută. Pentru că munca cu elevii este minunată. Îmi place profesia mea. Și, desigur, vreau să le urez elevilor mei, de clasa întâi, în acest an școlar, sănătate, atenție, răbdare, pentru că acestea sunt unele dintre cele mai importante criterii pe care trebuie să le învețe în clasă întâi, astfel încât să le fie ușor pe viitor”.

LARISA MIHAILOVA, profesoară de la clasele primare: «Tema primei ore de curs este „Împreună pentru pace”. Am vorbit cu copiii despre ce este pacea. Desigur, ei văd lumea cu ochii lor – este zgomotul copacilor, stropii valurilor mării și prietenii care le sunt aproape și trăiesc cu ei în pace. Despre asta le vorbim astăzi.»

Elevilor din clasa I le-a plăcut prima lecție din viața lor. Ei au promis părinților că vor învăța bine și vor fi ascultători.

„ Îmi place mult, este distractiv. Îmi place Larisa Pavlovna, lecțiile vor fi grozave, vom învăța despre toate. Și nu ne vom plictisi niciodată. Voi învăța bine și nu voi fi niciodată leneș. Dacă îmi vor cere să-mi fac temele, le voi face”.

„Le promit părinților mei că nu voi fi obraznic. Promit că voi învăța bine.
Directoarea liceului, Irina Bogaciuc, ne-a spus că este o mare bucurie pentru ea să vadă un număr atât de mare de copii, părinți și bunici. Astăzi, în incinta liceului au pășit 60 de elevi de clasa întâi”.

IRINA BOGACIUC, director, Liceul Teoretic ”Natalia Gheorghiu” : „Așa cum am spus, la ceremonia de astăzi, în instituția noastră de învățământ, în cadrul Liceului Teoretic „Natalia Gheorghiu”, vom susține întotdeauna valorile familiei, credința în Dumnezeu, îi învățăm pe copii să-și iubească patria, Moldova noastră dragă și suntem mândri că în fiecare an școala noastră este tot mai mare și mai mare. Bine ați venit în familia noastră mare și prietenoasă, la Liceul „Natalia Constantinovna Gheorghiu”.

La evenimentul solemn a fost prezent și deputatul Vasile Bolea, care a felicitat copiii și dascălii cu începerea noul an de studii. Deputatul a menționat că această sărbătoare este una cu mari emoții pentru el, pentru că, întotdeauna, îi amintește de copilărie.

VASILE BOLEA, deputat: „De fiecare dată, primul sunet începutul noului an școlar este un eveniment emoționant și pentru mine inclusiv. De fiecare dată îmi aduc aminte de anii mei de școală, anii mei de copilărie. Evenimentul de astăzi, de asemenea, este emoționant pentru mine, deoarece aici am întâlnit-o pe profesoara mea de geografie. Evident, este o bucurie mare să văd copilașii noștri, care sunt viitorul acestei țări. Cum am și zis astăzi, la acest careu, sunt convins că printre acești copii sunt viitori actori, viitori medici, profesori care au o misiune importantă de a educa viitoarele generații și, de ce nu, viitori campioni”.

Alături de elevi au fost părinții care au împărtășit emoții de nedescris, văzând că odraslele lor au pășit pragul școlii.

„Ei bine, emoțiile mele sunt de la faptul că copilul meu merge în clasa a doua, la clasa întâi am plâns deja, acum clasa a doua. Emoția mea este sentimentul de bucurie că a venit timpul. Suntem fericiți!”.

„Desigur, în primul rând, simt mândrie și emoție – este „prima dată în clasa întâi”. Sunt foarte fericită, foarte mulțumită și fiul nostru este mândru de asta, este mulțumit, este pregătit pentru clasa întâi. Avem un profesor foarte bun. Cu dispoziție bună, cu multă dispoziție”.

Amintim că, în acest an, doar 10 la sută dintre instituțiile de învățământ din țară au început anul școlar pe 1 septembrie, după ce ministrul Educației, Dan Perciun, a anunțat că decizia poate fi luată de fiecare școală în parte.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE