17.2 C
Chișinău

Partidul „Renaștere” a depus actele la CEC pentru a participa la referendum. Natalia Parasca: Vom îndemna oamenii să voteze „împotrivă” pentru a scăpa țara de crizele în care a fost cufundată | VIDEO

Partidul „Renaștere” a depus, marți, 3 septembrie, actele la Comisia Electorală Centrală pentru a participa la referendumul din această toamnă.

Liderul partidului ”Renaștere” Natalia Parasca, a îndemnat alegătorii să voteze în cadrul referendumului împotriva aderării la UE. Parasca a adăugat că Republica Moldova este scufundată în datorii mari și în ultimii trei ani de regim pro-occidental, promovat de partidul de guvernământ, PAS, s-au pierdut foarte multe în țară.

NATALIA PARASCA, liderul partidului „Renaștere”: „Astăzi, datoria externă ajunge la 66%, iar exportul este mai mic decât importul, adică importul este două ori mai mare decât exportul. Este un dezastru pentru economia Republicii Moldova. Majoritatea cetățenilor din Republica Moldova locuiesc și muncesc peste hotare. La moment, avem mai puțin de 2 milioane și jumătate de locuitori, ceea ce este cu mult mai puțin decât după Marele Război pentru Apărarea Patriei. O țară fără perspective, fără economie este ceea ce ne spune astăzi Uniunea Europeana”.

Deputatul grupului parlamentar „Victorie”, Alexandr Nesterovschi, a menționat că Republica Moldova, de mai bine de 20 de ani, se îndreaptă spre uniunea Europeană, însă situația este din ce în ce mai proastă. Nu există niciun progres, dimpotrivă, constatăm un dezastru total.

ALEXANDR NESTEROVSCHI, deputat din grupul parlamentar ”Victorie”: „Ultimii patru ani cu cel mai european partid, cu cel mai european președinte au fost un dezastru pentru Moldova – este o adevărată dictatură – închiderea presei, eliminarea partidelor, cel mai mare preț pentru gae, cea mai mare inflație – nu avem nevoie de o astfel de Uniune Europeană, noi, cetățenii Moldovei”.

„Partidul Renașterii are o poziție clară – nu aderă la ue, este împotriva haosului și a anarhiei, care se încearcă să ni se impună astăzi”, a adugat membrul grupului parlamentar „Victorie”, deputatul Alexandr Suhodolski.

ALEXANDR SUHODOLSKI, deputat din grupul parlamentar ”Victorie”: „Noi înțelegem foarte bine ce este UE, UE a făcut totul în ultimii patru ani și guvernul condus de Maia Sandu a făcut totul pentru ca declinul economiei noastre să fie unul fenomenal. Nivelul de trai pe care îl au cetățenii Republicii Moldova arată că oamenii din țara noastră trebuie să se unească pentru a promova ideea de a nu intra în UE”.

Iar Blocului ”Victorie” Iurie Vitneanschi a precizat că, în acest moment, nu există oponenți electorali înregistrați ai acestei idei. Astfel, Partidul Renașterii poate fi singurul partid care va promova o opinie alternativă în societate.

IURIE VITNEANSCHI, activist, menbrul Blocului ”Victorie”: „Cel mai important lucru este să fim înregistrați, să participăm. De ce? Pentru că vrem să putem să demonstra un punct de vedere alternativ la cel promovat de PAS. Vedem că Cancelaria de Stat desfășoară o campanie de informare pentru promovarea integrării europene din contul bugetului, din contul contribuabililor”.

În termen de trei zile, Comisia Electorală Centrală se va expune cu privire la înregistrarea partidului politic „Renaștere” în calitatea de participant la referendum.

Alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova vor fi organizate pe data de 20 octombrie.

În aceeași zi, se va desfășura și referendumul republican constituțional, la care cetățenii vor răspunde la întrebarea dacă susțin sau nu modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE