17.2 C
Chișinău

Întrebările jurnaliștilor români au luat-o pe Maia Sandu prin surprindere? Președintele a evitat să comenteze scăderea ratingului său și a PAS în sondaje | VIDEO

Chiar și în presa din România se vorbește despre dezamăgirea moldovenilor în partidul de la guvernare, Acțiune și Solidaritate, dar și în președintele Maia Sandu. În cadrul conferinței de presă susținută la Chișinău alături de președintele român, Klaus Iohannis, aflat în vizită în Moldova, un jurnalist al postului de televiziune Digi24 a vrut să afle de la șeful statului de ce popularitatea ei este în scădere. Maia Sandu a evitat să ofere însă un răspuns exact, doar îndemnând alegătorii să iasă la vot.

„Sondajele din Republica Moldova estimează că de data aceasta alegerile din 20 octombrie vor fi două tururi pentru a desemna viitorul președinte al țării și de asemenea se așteaptă ca prezența la referendum să fie la limită sau destul de redusă. Vedeți acest lucru ca pe o dezamăgire pe care cetățenii Moldovei o arată în fața muncii dumneavoastră și a partidului care vă susține?”.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: „Sondajele sunt o fotografie de moment, rezultatele reale sunt cele pe care le vedem la alegeri. Îndemnul meu este către toți cetățenii să meargă la vot. Decizia pe care o vom lua cu toții la referendum este cea mai importantă decizie de la independență încoace. Eu cred în participarea activă a cetățenilor Republicii Moldova la aceste decizii importante și evident că facem totul ca alegerile să fie libere și corecte”.

Potrivit ultimului sondaj realizat de IMAS, 41% dintre respondenți susțin că președintele Maia Sandu s-a implicat în reformele din țara noastră într-o măsură mică și foarte mică.

Același studiu mai relevă că 75 la sută din cei intervievați consideră că în rândul guvernării PAS există corupție.

Cât despre orientarea politică externă a conducerii Republicii Moldova, doar 34% dintre cetățeni sunt de părere că aceasta ar trebui să fie una Pro-Europeană, pe cât 43 la sută, își doresc ca țara noastră să aibă o orientare externă echilibrată – atât cu estul, cât și cu vestul.

Între timp, un alt studiu realizat de compania „Intellect Group” arată că 27,4 la sută dintre intervievați au o atitudine pozitivă în raport cu președintele țării, pe când 53,7% – negativă.

Totodată, mai mult de jumătate dintre cetățeni au dat o notă negativă activitații partidului PAS, și doar 26,5 la sută au apreciat-o.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE