12.2 C
Chișinău

Stop înregistrare a grupurilor de inițiativă pentru alegerile prezidențiale: Vom avea maxim 15 candidați | VIDEO

La alegerile prezidențiale din 20 octombrie vom avea cel mult 15 candidați, dacă toți cei care au solicitat liste de subscripție le vor aduce completate cu semnături la Comisia Electorală Centrală. Sâmbătă a fost ultima zi când s-a putut solicita înregistrarea grupurilor de inițiativă în susținerea pretendenţilor. Până acum CEC a înregistrat 12 grupuri de inițiativă și mai are în examinare trei demersuri.

Singurul care a adus Comisiei listele de subscripție cu semnături este fostul procuror general, Alexandr Stoianoglo, desemnat de PSRM.

Celelalte 11 grupuri de inițiativă înregistrate sunt pentru Ion Chicu de la PDCM, Octavian Țîcu de la Blocul Electoral „Împreună”, Renato Usatîi de la PN, Igor Munteanu de la CUB, Maia Sandu de PAS, dar şi Tudor Ulianoschi, Irina Vlah, Victoria Furtună, Andrei Năstase, Natalia Morari şi Alexandru Arseni, propuşi de grupuri de cetățeni.

În proces de examinare mai sunt cererile depuse pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă în susţinerea lui Vasile Tarlev de la Partidul pentru Viitorul Moldovei, dar şi a lui Avelin Tabarcea şi Valentin Borodachi, propuşi de grupuri de cetățeni.

Dacă grupul de inițiativă este înregistrat, se eliberează listele de subscripție pentru a aduna cel puțin 15 mii și cel mult 25 de mii de semnături din minim jumătate din raioane, dar și municipiile Chișinău și Bălți.

După verificarea listelor, se decide înscrierea candidatului în competiția electorală. O decizie în acest sens urmează să fie luată luni, în privința lui Alexandr Stoianoglo.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE