17.2 C
Chișinău

„N-am auzit să zică nimic împotriva pervertirilor LGBT, pentru care se trezește mânia lui Dumnezeu”. Arhiepiscopul Marchel comentează dur declarațiile deputatului Șoimaru, privind interzicerea Mitropoliei Moldovei | VIDEO

Arhiepiscopul de Bălți și Fălești Marchel a venit cu o reacție la declarațiile deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate Vasile Șoimaru despre eventuala interzicere a Mitropoliei Moldovei. Pe canalul de youtube a Eparhiei, Arhiepiscopul a postat o adresare vodeo, prin care se întreabă dacă deputatul Șoimaru a rezolvat toate problemele din țară, de s-a apucat de biserică.

MARCHEL, Arhiepiscopul de Bălți și Fălești: ”Acest oarecare Vasile Șoimaru pe care îl împiedică, vedeți, Biserica Ortodoxa din Moldova, pe care el cere să fie anunțată în afara legii, de parca el, ca deputat, ar fi rezolvat absolut toate problemele din țară și a rămas doar să facă regulă în Biserică. La părerea lui, Biserica este o frână care împiedică dezvoltarea țării. Paradoxal, dar n-am auzit să zică ceva împotriva denaturărilor, abaterilor, pervertirilor pe care le propagă și le implementează în societatea LGBT-ul, pentru care se trezește mânia lui Dumnezeu. Toate acestea nu-l împiedică pe acest Șoimaru, dar iată Biserica îi stă, probabil, în gât, este o vorbă la noi, la moldoveni. Își ridică rătăcitul mâna-i păcătoasă asupra mamei noastre celei duhovnicești, sfânta Biserica”.

Amintim că la 28 august, în cadrul unei emisiuni TV, deputatul PAS Vasile Șoimaru a spus că în Republica Moldova ar putea fi interzisă Mitropolia Moldovei. El a afirmat că problema mitropoliilor subordonate Rusiei se va rezolva chiar „în toamna aceasta”. Ulterior, purtătoarea de cuvânt PAS, Adriana Vlas, a spus că aceasta este „părerea personală a deputatului Șoimaru”. Între timp, declarațiile acestuia au stârnit un val de nemulțumiri în întreaga societate. Oamenii s-au arătat nemulumiți și chiar revoltați, afirmând că autoritățile nu au dreptul să limiteze credința oamenilor și au subliniat că luarea unei astfel de decizii ar încălca unul dintre principiile Constituției, care garantează libertatea de conștiință și religie.

Anterior, Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, a pierdut un proces de judecată intentat împotriva sa de membrii comunității LGBTQ+ și a fost obligat de instanță să achite prejudicii morale în folosul a două persoane pentru instigare la discriminare pe criteriul orientării sexuale. Episcopul a făcut declarațiile în tr-o înregistrare pe YouTube, înainte de Marșul Pride din 2022.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE