12.2 C
Chișinău

Clopoțelul a răsunat din nou la liceul „Onisifor Ghibu” din Orhei, aducând speranțe și emoții în sufletele elevilor și profesorilor: Picii din clasa I și copiii nevoiași s-au bucurat de daruri din partea autorităților locale | VIDEO

Clopoțelul a sunat pentru elevi, vestind începutul unui nou an școlar. Îmbrăcați la patru ace, cu buchete de flori în mâini, plini de speranțe și dornici de cunoștințe, așa i-am surprins pe învățăceii de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din municipiul Orhei. Cei mai emoționați, desigur, erau micuții din clasa întâi – pentru eu minunata călătorie în țara cunoștințelor abia începe. Alături de ei, la evenimentul de început de an școlar au fost profesorii, pregătiți să-i însoțească în lumea cărților, dar și părinți, care au venit să-și susțină copiii.

Directoarea instituției de învățământ, Ana Ceban, le-a urat tuturor copiilor bun venit și succese mari. Este o zi la fel de semnificativă atât pentru cei care pășesc pentru prima dată pragul școlii, cât și pentru elevii din clasele mai mari, care vor învăța în treapta liceală.

ANA CEBAN, directoarea liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”: „Vreau să felicit cordial părinții care au adus astăzi, pentru prima dată, copilașii în clasa întâi. Este cel mai frumos lucru care se poate întâmpla în viața educațională a unui copil. Vreau să felicit călduros elevii din clasa zecea, mi-a fost tare dor. Vreau să vă felicit pe voi toți că ați venit mai pregătiți, mai altfel și ați venit în următoarea treaptă de școlarizare care nu este destul simplă”.

Cu un mesaj de felicitare pentru toții copii din municipiul Orhei, dar și pentru elevii din întreaga țară a venit și primarul municipiului Orhei, Tatiana Cociu.

Tatiana Cociu, primarul municipiului Orhei: „Suntem astăzi mândri de fiecare dintre dumnevoastră. Le dorim acestor copilași care au pășit astăzi pragul școlii să nu renunțe la visele lor, pentru că îi așteaptă multe provocări. Suntem siguri că, împreună cu părinții și cu profesorii, le vor depăși și vor ajunge oameni mari în viață. Asta ne dorim de la toții copiii care sunt viitorul țării noastre și trebuie să ducă mai departe faima municipiului Orhei”.

Micuții au avut parte și de o surpriză frumoasă. Cei din clasa întâi au primit în dar câte un ghiozdan cu toate rechizitele școlare necesare, oferit de autoritățile locale.

Boboceii ne-au spus că le place mult la școală și că vor folosi rechizitele în scopuri utile.

– Cum îți pare prima zi de școală?

– Bine, îmi place la școală.

– Am văzut că ai primit un cadou.

– Da, am primit.

– Ce ai primit?

– Creioane, caiete și acuarelă. Ce o să faci cu ele?

– O să învăț.

Cu nostalgie, dar și cu încredere, i-am întâlnit și pe cei care acum sunt pe ultima treaptă a parcursului școlar – elevii pentru care a răsunat ultimul clopoțel pe 1 septembrie. Aceștia s-au declarat pregătiți pentru aventura care îi așteaptă.

„Suntem foarte emoționați, însă sunt emoții pozitive care ne vor ajuta să fim nerăbdători să acumulăm noi cunoștințe, să dezvoltăm competențele necesare pentru a reuși și pentru a susține bacalaureatul cu o notă pozitivă”.

Profesorii din cadrul instituției publice de învățământ le-au urat tuturor copiilor bun venit și succese mari în lumea cărților.

ADRIANA BÎRCA, invățătoare la clasele primare: „În acest an, am onoarea să iau clasa întâi. Sunt foarte fericită și am niște emoții frumoase, pentru că abia i-am cunoscut. Sunt micuți, curioși, iar unii sunt rușinoși, dar este o perioadă foarte frumoasă și ne vom adapta. Această oră este dedicată păcii, unde discutăm despre cum trebuie să colaboreze, să se respecte și să se înțeleagă reciproc. La școală, formăm o familie, iar aceasta este cel mai important aspect: să punem bazele unei familii”.

Cu emoții și mesaje de felicitare au venit și părinții prezenți la careul solemn.

„ Copilul meu merge în clasa întâi, emoțiile sunt la cel mai înalt nivel, e al treilea copil, am o practică oarecare, dar oricum sunt aceleași emoții care au fost cu primul copil”.

„Le urăm copiilor succes și bucurii. Noi, ca părinți, suntem datori să facem față tuturor greutăților de astăzi. Îi pregătim pentru noua generație și pentru un nou viitor. De ei depinde ziua de mâine”.

În total, 1000 de copii din școlile municipiului Orhei, dar și din alte localități ale raionului, au primit în dar, din partea Blocului „Victorie”, câte un ghiozdan plin cu rechizite și toate cele necesare pentru un elev de clasa întâi.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE