17.2 C
Chișinău

„CEC-ul își continuă misiunea murdară de a distruge opoziția la indicația conducerii țării”. Reacția partidului „Renaștere”, după ce Comisia Electorală a cerut Ministerului Justiției limitarea activității formațiunii | VIDEO

Activitatea Partidului „Renaștere” ar putea fi limitată. Comisia Electorală Centrală a cerut Ministerului Justiției să inițieze procedura de limitare a activității formațiunii, deoarece ar fi constatat că ar fi cheltuit sume mari de bani fără a le raporta în conformitate cu legislația electorală.

În reacție, președintele Partidului „Renaștere”, Natalia Parasca, a declarat că CEC-ul își continuă misiunea murdară de a curăța câmpul politic, distrugând opoziția la indicația conducerii țării și a precizat că Partidul „Renaștere” a furnizat toate documentele privind declararea cheltuielilor.

”Din partea noastră nu au fost înregistrate nici un fel de încălcări, iar acuzațiile CEC sunt complet nefondate.

Mai mult, ne-au impus cheltuieli care pur și simplu nu existau, pe baza presupunerilor lor inexplicabile. Statul a făcut tot posibilul pentru ca partidele de opoziție să nu-și poată deschide un cont bancar și să fie limitate în activitățile financiare. Alocările noastre bugetare au fost deja limitate ilegal, ceea ce în sine este o presiune.

Dar acest lucru nu a fost suficient – acum Comisia Electorală Centrală încearcă să ne pedepsească din nou, încălcând toate standardele internaționale imaginabile. (…) Dar fiți siguri că vom continua să luptăm pentru drepturile alegătorilor noștri, în ciuda încercărilor de a ne suprima”, a scris Natalia Parasca pe canalul său de Telegram.

Amintim că, la mijlocul lunii august, în urma demersurilor Ministerului Justiției, Judecătoria Bălți a restricționat pe o perioadă de trei luni activitatea Partidului „Șansă”.

Hotărârea nu este definitivă și nici executorie, iar formațiunea are dreptul să o conteste în instanța superioară. Astfel, până la emiterea unei decizii executorii, formațiunea politică poate participa în scrutinele electorale.

Președintele Partidului „Șansă”, Alexei Lungu a declarat atunci că nu există niciun motiv legal de a limita activitatea formațiunii și că va contesta hotărârea la Curtea de Apel.

Iar liderul Blocului Politic „Victorie”, Ilan Șor a menționat că decizia nu va afecta participarea Partidului „Șansă” la alegeri, a menționând că blocul este pregătit să lupte cu acțiunile represive ale autorităților și va rezista în continuare.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE