17.2 C
Chișinău

Rafale puternice au doborât din nou copaci și au avariat mașini în Chișinău. Codul Galben de instabilitate atmosferică rămâne în vigoare până joi seara | VIDEO

Vântul de miercuri seara nu a trecut fără să facă daune. Rafalele au doborât o creangă mare peste o mașină care staționa. Din fericire, în interior nu era șoferul și nici pasageri, astfel că incidentul a trecut fără victime. 

Muncitorii specializați au avut nevoie de câteva ore ca să elibereze automobilul de creanga căzută. Întreprinderea Spații Verzi a scris pe pagina sa oficială că în urma rafalelor de vânt înregistrate în seara zilei de 28 august mai mulți arbori cu sistemul radicular la suprafață au fost doborâți de vânt.

De asemenea, au fost înregistrate căderi de ramuri și crengi.
De altfel, înainte să înceapă furtuna, întreprinderea avertiza locuitorii capitalei să fie prudenți când merg pe sub copaci și să nu-și lase mașinile parcate în locuri în acre ar putea fi lovite de crengi.

Amintim că ploaia și rafalele intensive de vânt au produs pagube și alaltăieri în mai multe sectoare din Chișinău, unde au căzut arbori. Serviciile municipale au început să elimine consecințele vremii rele abia a doua zi. Averse au fost și în municipiul Bălți, dar fără copaci doborâţi. Purtătorul de cuvânt de la Spații Verzi ne-a spus că viața cetățenilor nu a fost afectată și că problemele au fost cauzate în mare parte de faptul că arborii căzuți sunt bătrâni. Și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a declarat pentru Canal 5 că precipitațiile nu au făcut victime sau pagube semnificative.

Amintim că ploile și vântul puternic din această vară au produs numeroase distrugeri și au provocat moartea a două persoane: în iunie, striviți de copaci au decedat o fetiță de 12 ani, dar și regizorul Arcadie Spoială.

Copila și-a găsit sfârșitul în sectorul Buiucani al Capitalei, iar omul de artă – pe partea stângă a Nistrului, unde se afla la odihnă cu familia. Moldova se află până joi seara, ora 21, sub influența unui Cod Galben de Instabilitate atmosferică. Se prevăd ploi de scurtă durată însoțite de descărcări electrice, izolat averse puternice și intensificări ale vântului în rafale de până la 70 de km pe oră.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE