17.2 C
Chișinău

„Din nou vedem un subtext politic concret, doar pentru a face rău”. ANSA a distrus lotul de produse alimentare ridicat, la Comrat, destinate pentru vizitatorii parcului de distracții GagauziyaLand | VIDEO

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a distrus lotul de produse alimentare ridicat în 27 august, la Comrat. Gustările gratuite erau pentru vizitatorii parcului de distracții GagauziyaLand, unde au avut loc evenimente de Ziua Independenței Moldovei. Mașina cu mâncare comandată de la un restaurant din oraş a fost reținută de oamenii legii.

Seful interimar al Inspectoratului de Politie Comrat, Andrei Bolocan, a declarat atunci că marfa nu respecta cerinţele legale.

La rândul său, consilierul bașcanului Găgăuziei, Iuri Cuzneţov, a comunicat pentru Canal 5 că toate documentele erau în regulă. Cuzneţov ne-a mai spus că acțiunile forţelor de ordine sunt o comandă politică. El a condamnat şi modul în care evenimentele au evoluat.

IURI CUZNEŢOV, consilierul başcanului Găgăuziei: „Pot să confirm, da, într-adevăr ANSA a decis să distrugă produsele fără prezentarea documentelor, din câte știu, nu sunt niciun fel de documente – nici despre arest, nici despre, să zicem, încălcări. Și, desigur, într-un mod amuzant, au decis să distrugă producţia – pur și simplu să o arunce la gunoişte. Aceste produse alimentare au avut un comanditar, erau transportate pentru anumite scopuri și, respectiv, trebuia de lucrat destul de repede. Iar ei au decis distrugerea, în genere au luat o decizie după 24 de ore. Adică, după eveniment. Din nou vedem un subtext politic concret, doar pentru a face rău”.

Deputatul Alexandr Suhodolschi, care a încercat atunci să se clarifice, nu a fost lăsat în clădirea Poliției. Alesul poporului consideră că astfel a fost încălcată Legea cu privire la statutul deputatului, iar produsele au fost ridicate cu încălcarea gravă a Codului contravențional, deoarece nu era niciun temei pentru asta.

Canal 5 a cerut comentarii de la șeful subdiviziunii Comrat a Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Mihail Tucan. Dar el a refuzat să discute cu noi și ne-a recomandat să luăm legătura cu serviciul de presă al ANSA, care, la rândul său ne-a cerut să expediem solicitarea prin e-mail. Până la momentul editării acestui material nu am primit niciun răspuns.

Între timp, mai mulți utilizatori ai rețelelor sociale sunt indignaţi de acțiunile autorităților.

„E mare păcat să arunci mâncarea când atât de mulți oameni în Moldova, pensionarii mor de foame.” „Sunt niște monștri, nu au nici Dumnezeu, nici suflet, nici credință”, scriu abonații unuia dintre conturile Telegram unde au fost postate informații despre distrugerea produselor alimentare.

Potrivit consilierului başcanului Iuri Cuznețov, forţele de ordine au reținut aproximativ șase mii de porții de gustări gratuite pe care parcul GagauziyaLand le-a comandat în cadrul organizării evenimentelor festive de Ziua Independenței Republicii Moldova. Adică, cu aceste alimente putea fi hrăniţi cel puțin 6.000 de persoane.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE